Bison Lock Bond 6ml

Bison Lock Bond 6ml

10123
8710439904030

Bison Lock Bond is een professioneel borgmiddel voor het vastzetten van metalen bouten, moeren en schroeven vast, die later weer losgedraaid moeten kunnen worden.


Eigenschappen Bison Lock Bond:

  • Schok- en trilbestendig
Toepassingsgebied
Zet metalen bouten, moeren, schroeven, tapbouten en -einden vast, die later weer losgedraaid moeten kunnen worden. Dicht schroefdraadverbindingen af. Beschermt tegen roestvorming op schroefdraad. Niet geschikt voor toepassingen met kunststof en hout.

Opslagcondities
Minimaal 18 maanden na productie. Aangebroken verpakking beperkt houdbaar. Opslaan op een droge, koele en vorstvrije plaats.
8,82
Inclusief BTW
  • Voor 15 uur besteld, morgen in huis! (13 beschikbaar)
Aantal

  • Bezorging via PostNL
  • Veilig en vertrouwd betalen met o.a. iDeal, Afterpay of Creditcard
  • 123000 tevreden klanten gingen je voor
Voorbereiding
Verwerkingsomstandigheden: Niet verwerken beneden +10°C.
Voorbehandeling oppervlakken: De onderdelen moeten droog en stof- en olievrij zijn. Ontvetten met ‘Bison Ontvetter’ of aceton. Losse roest eerst met een staalborstel o.i.d. verwijderen.

Verwerking
Gebruiksaanwijzing: Breng de Bison Lock Bond op de schroefdraad aan en monteer de verbinding. De Bison Lock Bond werkt hierbij ook als smeermiddel. Na montage de onderdelen niet meer draaien of verschuiven.
Vlekken/resten: Natte vlekken verwijderen met aceton. Uitgeharde lijm met een scherp mes verwijderen.
Aandachtspunten: Bison Lock Bond is een anearobe lijm. Dit betekent dat het product door afwezigheid van zuurstof uithardt in combinatie met metaal. Lijm buiten de verbinding zal door aanwezigheid van zuurstof dan ook niet uitharden.


Droogtijden*
Handvasttijd: ca. 15-30 minuten, afhankelijk van de tolerantie tussen de twee onderdelen, de temperatuur en de metaalsoort.
Droog-/Uithardingstijd: ca. 24 uur. Uitharding is afhankelijk van een aantal factoren zoals temperatuur, soort metaal en lijmlaagdikte. Actieve metalen, zoals zwart staal, koper en koperlegeringen geven een snellere uitharding dan passieve metalen, zoals roestvrij staal, aluminium, zink en cadmium. In het algemeen geldt hoe nauwer de onderdelen passen en hoe hoger de temperatuur, des te sneller de doorharding van Bison Lock Bond. Als richtwaarde kan worden aangenomen dat de verbinding na ca. 15 minuten handvast is en na 24 uur op eindsterkte.
* Droogtijden kunnen variëren afhankelijk van o.a. ondergrond, opgebrachte hoeveelheid product, vochtgehalte en omgevingstemperatuur.

Technische eigenschappen
Vochtbestendigheid: Goed Temperatuurbestendigheid: -50°C tot +130°C. Bij +130°C is de relatieve borgsterkte 50%, wat voldoende is voor de meeste toepassingen.
Chemicaliënbestendigheid: Redelijk. Bestand tegen olie en oplosmiddelen zoals motorolie, benzine, remvloeistof, ethanol en water.

Technische specificaties
Basisgrondstof: Methacrylaatester.
Kleur: Blauw
Viscositeit: Vloeibaar
Vastestofgehalte: ca. 100 % Dichtheid: ca. 1.05 g/cm³

Je bent misschien ook geïnteresseerd in