Filteren op
Prijs
Fabrikant
PC Maat
Doornmaat
Bediening Meerpuntssluiting
Draairichting
Deur sluit aan scharnierzijde
Dagschoot omkeerbaar?
Voorplaat lengte
meer... minder
Voorplaat breedte
Vorm voorplaat
SKG keurmerk
Type slot
Filter

Driepuntssluitingen

Mijnijzerwaren heeft een breed assortiment driepuntssluitingen van de merken Nemef, HMB, KFV en Fuhr. Een deur met driepuntssluiting zorgt voor een nog betere beveiliging van jouw huis. Een meerpuntssluiting, of driepuntssluiting, is een slot waarmee de deur op meerdere punten tegelijk op slot kan. Door het draaien van de sleutel of het bewegen van de deurkruk gaat de deur in één keer op meerdere punten op slot. De meeste sloten hebben een SKG keurmerk en maken het elke inbreker lastig. 

Welke meerpuntssluiting heb jij nodig?

Binnen een paar vragen naar de meerpuntssluiting voor jóuw situatie!

  • Topkwaliteit sloten van o.a. HMB, Buva, Nemef en Fuhr!
  • Veel op voorraad en snel geleverd!

-----

  • Altijd scherp geprijsd!
  • Advies op maat met zoeken naar de juiste sluiting!

Wat is een driepuntssluiting?

Een driepuntssluiting is een type insteekslot dat zich op meerdere punten vergrendeld met maar 1 handeling. Een driepuntssluiting werkt hetzelfde als een normaal dag- en nachtslot. Het is dus te bedienen met de deurkruk en de cilinder. Doordat het slot zich op meerdere punten vergrendeld is het goed voor de inbraakwerendheid van de woning. Het slot is minder makkelijk te forceren en daarnast zal het veel inbrekers al afschrikken voor een poging. Alles over driepuntssluitingen lees je op onze adviespagina 'wat is een driepuntssluiting?'. 

Diverse soorten

Velen kopen een driepuntssluiting omdat de huidige defect is geraakt. Door een driepuntssluiting 1 op 1 te vervangen zorg je ervoor dat je geen aanpassingen hoeft te doen aan de deur. Vaak staat er helaas geen type nummer op de driepuntssluiting waardoor het nodig is naar een aantal maten en gegevens te kijken. Allereerst is natuurlijk het merk van belang en de pc-maat en de doornmaat. Hoe je deze opmeet lees je op de adviespagina over het opmeten van een insteekslot. Heb je een driepuntssluiting nodig ter vervanging of voor een nieuwe deur maar kom je er niet uit welke je nodig hebt? Neem dan contact met ons op of app/mail een foto van de situatie zodat we gericht advies kunnen geven.

Voordelen van driepuntssluitingen

Het belangrijkste voordeel van het plaatsen van een driepuntssluiting is de verhoogde inbraakpreventie. Het is voor de inbreker lastiger om het slot te forceren en daarnaast zal hij of zij in veel gevallen een andere woning proberen. Een ander voordeel is dat je de deur zogezegd 'schoon' houdt van bijzetsloten. Hierdoor is alleen het veiligheidsbeslag op de deur zichtbaar.

Naadloze integratie in diverse deurtypen

Een driepuntssluiting is zowel voor jouw achterdeur als voor de voordeur een uitstekende optie ter beveiliging tegen inbraak. Bij veel voordeuren wordt gekozen voor een cilinderbediende dripeuntssluiting omdat er op de voordeur aan de buitenzijde vaak een vaste voordeurknop gemonteerd wordt. Bij achterdeuren daarentegen zijn vaak krukbediende sluitingen terug te vinden. Een driepuntssluiting is te monteren in een houten deur, maar ook in kunststof of metalen deuren. Bij kunststof deuren zien we vaak sluitingen met rolnokken terug. 

Installatiegemak en gebruiksvriendelijkheid

Een driepuntssluiting vervangen in een bestaande deur lijkt misschien lastig maar wanneer je de juiste vervangende driepuntssluiting koopt is dit erg makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is het oude deurbeslag en driepuntssluiting losschroeven om vervolgens de 1 op 1 vervanger terug te plaatsen. Je kunt de deur met maar 1 handeling (cilinderbediend) of 2 handelingen (krukbediend) openen en sluiten. Door de sluitingen van de driepuntssluiting regelmatig te smeren met een slotspray, zorg je ervoor dat de sluiting soepel blijft lopen en lang mee gaat.

Hoge klanttevredenheid

We streven ernaar iedereen weer te kunnen voorzien van een juiste driepuntssluiting voor zijn situatie. Of dit nu een driepuntssluiting voor een nieuwe deur betreft of een vervangende driepuntssluiting. Met onze handige keuzehulp vind je eenvoudig jouw vervangende driepuntssluiting. Kom je er toch niet helemaal uit welke driepuntssluiting je nodig hebt? Geen probleem! Onze klantenservice helpt je graag verder met gericht advies! Stuur bijvoorbeeld foto's van jouw slot via whatsapp of per e-mail. Veel van onze driepuntssluitingen zijn voorraad artikelen waardoor we deze snel kunnen versturen. Daarnaast versturen we deze goed verpakt zodat het zonder beschadigen bij jou aan zal komen. 

Driepuntssluitingen kopen?

Wanneer kies je voor een cilinder of krukbediende driepuntssluiting? Bij een cilinderbediende driepuntssluiting wordt het gehele slot doormiddel van de sleutel vergrendeld of ontgrendeld. Bij een krukbediende driepuntssluiting bedien je de sluiting met de kruk door het omhoog te bewegen. Waar voorheen vaak een krukbediende driepuntssluiting gebruikt werd, is dat tegenwoordig door verbetering van de techniek weinig meer het geval in nieuwe situaties.