Filteren op
Prijs
Fabrikant
Materiaal
Kleur
Lengte (in mm)
Breedte (in mm)
Hoogte (in mm)
Dikte (in mm)
Diameter (in mm)
Draadmaat
M M
Torxmaat
Aantal meters per rol
Meetlengte in cm
Gewicht
kg kg
Verfinhoud in ml
Klembereik (in mm)
Bandbreedte
Opberglengte (cm)
Filter

Plaatduimen

Plaatduimen kopen? Bij MijnIJzerwaren vind je voor het afhangen van elke poort de juiste plaatduimen en hengen! Hengen in combinatie met een plaatduim zijn een stevig scharnier voor zwaardere poorten en tuindeuren. Bij het kopen van plaatduimen en hengen is het belangrijk te letten op de pendikte van de plaatduim en de diameter van het gat van de heng. Veel van onze plaatduimen zijn voorraad artikelen en dus supersnel bij jou thuis bezorgd! Met het menu filter je eenvoudig naar de plaatduimen die je zoekt.

  • Groots assortiment plaatduimen; van inschroefduimen tot zwarte plaatduimen!
  • Plaatduim op voorraad? Voor 21:00 besteld is volgende dag al thuis bezorgd!
  • Topkwaliteit plaatduimen van merken als GB en Waelbers!

Wat is een plaatduim? 

Een plaatduim is een, vaak van staal geproduceerde, bevestigingsplaat met daarop een duim waar een heng aan opgehangen kan worden. In combinatie met een poortheng kun je met een plaatduim jouw deur of poort laten scharnieren. Naast plaatduimen vind je hieronder ook inschroefduimen en lasduimen. Inschroefduimen kun je gebruiken op bijvoorbeeld in een houden paal te draaien en lasduimen kun je lassen op een bijvoorbeeld een hekwerk. Een plaatduim is voorzien van voorgeboorde bevestigingsgaten zodat je deze gemakkelijk op de schuttingspaal of muur kunt bevestigen. 

Waarom een plaatduim?

Duimen en hengen worden vaak gebruikt om een poort of deur te laten scharnieren. Een plaatduim is een veel gekozen duim omdat het gemakkelijk en stevig bevestigd kan worden. Poorten en hekwerken zijn vaak dik, breed en zwaar. Een plaatduim in combinatie bij de juiste lengte heng zorgt er toch voor dat je deze ondanks het gewicht moeiteloos kan laten scharnieren. 

Wat zijn de voordelen?

Zoals hierboven al gesproken is het grote voordeel van een plaatduim dus het gewicht dat het kan hebben. Zware deuren en poorten kun je met een plaatduim laten scharnieren. Een ander voordeel is dat je de poort eenvoudig van de duimen kunt tillen, mocht het nodig zijn. Een voordeel van plaatduimen is dat deze zijn voorzien van schroefgaten wat het makkelijk maakt deze met houtdraadbouten te bevestigen op de paal van de schutting. 

Welke plaatduim moet ik kiezen? 

Nieuw poortbeslag zorgt naast een goede werking van de poort ook voor een nieuwe uitstraling. Plaatduimen worden veel ingezet bij poorten en hekken, daarom worden deze ook wel poort duimen genoemd. Ga je voor een extra moderne uitstraling? Ga dan voor zwarte hengen en zwarte plaatduimen. Hieronder vind je het complete assortiment plaatduimen. Heb je advies nodig welke hengen  het beste zijn voor jouw poort? Bekijk dan de adviespagina welke hengen voor mijn poort!

Plaatduimen voor elke poort

Zoals je hieronder kunt zien bieden we een breed assortiment aan op het gebied van plaatduimen. Naast duimen op een plaat vind je ook inschroefduimen en lasduimen. Wanneer je een poort laat scharnieren aan een metalen stijl dan is het een goede optie om voor een lasduim te gaan. Deze is geschikt om te bevestigen doormiddel van het vast te lassen. Binnen het assortiment hengen vind je ook een breedt assortiment aan verschillende maten hengen. Om te voorkomen dat jouw poort of deur gaat hangen raden we aan te gaan voor een duimheng dat 2/3 van de breedte van jouw poort bedekt. 

De beste materialen en kwaliteit

Bij MijnIJzerwaren vind je topkwaliteit duimen en hengen van de merken GB en Waelbers! Ook vind je hieronder RVS plaatduimen welke vrij zullen blijven van corrosie. De stalen plaatduimen zijn verzinkt waardoor ook deze lange tijd vrij zullen blijven van roest. Zoek je toch een zwarte plaatduim? Deze plaatduim zwart gecoat is voorzien van een duurzame poedercoating.

Poort duimen monteren

Poort duimen monteren is geen lastige klus. Het is wel belangrijk dat je deze op de juiste hoogte en recht monteert op de schutting paal of muur. Wanneer de plaatduim scheef gemonteerd wordt zal de poort ook scheef komen te hangen, wat natuurlijk niet wenselijk is. Plaatduimen kun je bijvoorbeeld bevestigen met zeskantbouten of houtdraadbouten. Let erop dat voorboren ook bij hardhoud noodzakelijk is. 

Plaatduim kopen?

Plaatduimen online bestellen doe je snel en gemakkelijk bij MijnIJzerwaren.nl. Doordat veel artikelen voorradig zijn kun je snel weer verder met het monteren van je poort. Heb je vragen over de plaatduimen of heb je meer info nodig over het monteren van je poort? Stel dan je vraag aan de klantenservice via Whatsapp op 085-225 0015 of bel gratis naar 085-225 0015.