Tegellijm

Tegellijm kopen doe je bij MijnIJzerwaren.nl! Hier vind je topkwaliteit tegellijm van merken als Eurocol, Schonox, Coba en Bison! Binnen het assortiment vind je tegellijm pasta en tegellijm poeder. Hieronder koop je direct de tegellijm die voor jouw klus geschikt is, of lees je meer over de verschillende soorten tegellijm.  

Twijfel je welke lijm je nodig hebt?

Doe de keuzehulp en vind de lijm die geschikt is voor jouw klus!

Wat is het verschil tussen tegelpasta en poeder tegellijm?

Het grootste verschil zit hem in de samenstelling van de lijm. Waar poeder tegellijm nog gemixt moet worden met water om het te kunnen gebruiken, is de tegellijmpasta direct bruikbaar. Wanneer je gaat tegelen in een vochtige ruimte is het belangrijk te kiezen voor een flexibele tegellijm. Deze flexibele tegellijm zal minder vocht opnemen waardoor het minder uitzet en krimpt. Hierdoor blijven de tegels beter vast zitten. Tegelpasta is al gemengd in de juiste verhouding en daardoor direct uit de emmer te gebruiken.

Tegellijm aanbrengen

Voordat je tegellijm gaat aanbrengen is het belangrijk dat je zorgt voor een schone ondergrond en tegels. Wanneer er nog stof op de ondergrond aanwezig is, zal de lijm niet goed hechten waardoor de tegels op den duur los komen te zitten. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Voordat je begint te tegelen kun je de wand of vloer nog voorstrijken met een voorstrijkmiddel. Dit zorgt voor extra goede hechting van de tegellijm en tegels. Ook de keuze voor een lijmkam is belangrijk bij het tegelen. In droge ruimtes moet 85% van de tegel bedekt worden met lijm, terwijl je in vochtige omgevingen van 95% uit kunt gaan. 30x60 wandtegels kun je het beste verlijmen met een 10x10 vertanding lijmspaan. Grotere vloertegels, van bijvoorbeeld 60 x60, kun je verlijmen met een lijmspaan met een vertanding van 12x12.

Er zijn 9 producten.

Item 1-9 van 9 in totaal item(s)