Filteren op

Prijs
1 34
Fabrikant
Materiaal
meer... minder
Kleur
meer... minder
Breedte (in mm)
70 175
Hoogte (in mm)
29 180
Dikte (in mm)
3 3
SKG keurmerk
meer... minder

Paumelle scharnieren

MijnIJzerwaren.nl heeft een groot assortiment aanlas-, inboor-, kogelstift en gerolde paumelles scharnieren van betrouwbare merken zoals AXA, Intersteel, Dulimex en Mauer.

Een paumelle is een deurscharnier die is opgebouwd uit twee losse onderdelen. Het ene deel past precies op het andere deel zodat het afhangen van een (binnen)deur veel eenvoudiger is dan bij een gewone deurscharnier. Als de deur in een open stand staat, kan je deze er zo uit tillen voor als je bijvoorbeeld wilt schilderen. De inboorpaumelle wordt, zoals de naam al zegt, ingeboord in deur en kozijn. De kogelstiftpaumelle heeft meer draagkracht dan een scharnier. Dit type paumelle wordt daarom vaak gebruikt bij zwaardere binnendeuren en (opdek) buitendeuren. 

Plaatsen van een Paumelle scharnier

Bekijk onze adviespagina met uitgebreide instructies welke paumelle scharnieren je het best kunt selecteren en hoe te monteren:

KEUZEHULP SCHARNIEREN  DRAAIRICHTING BEPALEN 

Wanneer je het niet kunt vinden, twijfel niet en neem contact met ons op! Of app/ mail een foto van de situatie zodat we gericht advies kunnen geven. 

Paumelle scharnieren kopen?