Filteren op

Prijs
2 48
Fabrikant
Materiaal
meer... minder
Kleur
meer... minder
Breedte (in mm)
70 175
Hoogte (in mm)
29 180
Dikte (in mm)
3 3
SKG keurmerk
meer... minder
Designer
meer... minder

Paumelle scharnieren

Paumelle scharnieren kopen? Bij MijnIJzerwaren.nl ben je aan het juiste adres! Hier vind je een groot assortiment aanlas-, inboor-, kogelstift en gerolde paumelle scharnieren van betrouwbare merken zoals AXA, Intersteel, Dulimex en Mauer. Veel van onze paumelle scharnieren zijn voorraad artikelen en supersnel bij jou thuis bezorgd! Met het menu filter je eenvoudig naar de paumelles die je nodig hebt voor jouw deur! Twijfel je of een paumelle scharnier is wat je nodig hebt? Bekijk via de afbeelding hiernaast direct het uitgebreide advies en maak de juiste keuze!

  • Topkwaliteit scharnieren van merken als AXA en Dulimex!
  • Altijd scherp geprijsd!
  • Voor 21:00 besteld : morgen in huis!

Wat is een paumelle scharnier?

Een paumelle is een deurscharnier die is opgebouwd uit twee losse onderdelen. Het ene deel past precies op het andere deel zodat het afhangen van een (binnen)deur veel eenvoudiger is dan bij een gewone deurscharnier. Als de deur in een open stand staat, kan je deze er zo uit tillen voor als je bijvoorbeeld wilt schilderen. De inboorpaumelle wordt, zoals de naam al zegt, ingeboord in deur en kozijn. Inboorpaumelles zijn scharnieren voor opdekdeuren. Zoek je een paumelle voor stalen kozijn? Deze vind je ook terug in het assortiment inboorpaumelles. De kogelstiftpaumelle wordt gebruikt om een stompe deur af te hangen en heeft meer draagkracht dan een scharnier. Dit type paumelle wordt daarom vaak gebruikt bij zwaardere binnendeuren en (opdek) buitendeuren.

Het verschil tussen een paumelle en scharnier

Een normaal scharnier en een paumelle hebben dezelfde functie en dus snappen we dat het niet helemaal duidelijk is wat het verschil is tussen deze twee. Een paumelle is een type scharnier waarbij het ene gedeelte precies in het andere gedeelte past. Hierdoor til je de deur gemakkelijk in en uit het kozijn. Bij een normaal scharnier passen de scharnierbladen uiteraard ook in elkaar maar deze moeten nog vergrendeld worden door de scharnierpen. 

Wat zijn de voordelen van een paumelle scharnier? 

Het voordeel van paumelle scharnieren is dat deze relatief gemakkelijk zijn om te monteren. Wanneer je de paumelle op de juiste plaats op de deur en het kozijn hebt geschroefd til jouw deur eenvoudig in het kozijn. We bieden naast kogelpaumelles ook paumelle scharnieren voor opdekdeuren, welke geboord worden in het kozijn. Lees hieronder meer over inboorpaumelles!

Paumelles op een opdekdeur installeren

Opdek deur scharnieren worden ook wel inboorpaumelles genoemd. Er zijn inboorpaumelles voor opdekdeuren voor in houten kozijnen, maar ook voor stalen kozijnen. Een inboorpaumelle wordt zoals de naam al doet vermoeden in het kozijn geboord. Benieuwd naar een uitleg hoe deze inboorpaumelles vervangen moeten worden? Lees direct de uitleg over het vervangen van een inboorpaumelle!

De beste kwaliteit

Probleemloos jouw deuren afhangen zonder piepende geluiden? Zware deuren afhangen is met kogelstiftpaumelles geen probleem. Bij MijnIJzerwaren vind je uitsluitend de beste kwaliteit scharnieren van topmerken als Dulimex en AXA. Zowel voor het laten scharnieren van jouw binnen- en buitendeuren ben je bij MijnIJzerwaren aan het juiste adres. 

Paumelle scharnier kopen?

We hopen dat je aan de hand van bovenstaande info en de adviespagina hebt kunnen bepalen welk scharnier je nodig hebt voor jouw klus. Veel van de paumelle scharnieren zijn op voorraad bij MijnIJzerwaren en worden bij een bestelling supersnel bij jou thuis bezorgd! Heb je nog vragen over een van de paumelles of weet je niet zo goed welke je nodig hebt? Geen probleem, neem gerust contact op met de klantenservice voor gericht advies!