Filteren op

Prijs
4 290
Fabrikant
Materiaal
meer... minder
Kleur
meer... minder
Breedte (in mm)
76 102
Hoogte (in mm)
76 102
Dikte (in mm)
2 24
SKG keurmerk
meer... minder

Kogelscharnieren

Kogelscharnieren kopen? MijnIJzerwaren.nl heeft een groot assortiment RVS, verzinkte en topcoat kogelscharnieren van betrouwbare merken zoals AXA en Intersteel met of zonder SKG keurmerk. Veel van de kogelscharnieren zijn voorraad artikelen en dus supersnel bij jou thuis bezorgd! Met het menu filter je eenvoudig naar de scharnieren die je zoekt voor jouw deur of klus!

  • Topkwaliteit scharnieren van merken als AXA en Intersteel!
  • Voor 21:00 besteld : morgen in huis!
  • Advies op maat!

Wat is een kogelscharnier?

Kogellagerscharnieren hebben stalen kogellagers die zorgen voor een soepele en geluidloze werking van een scharnier omdat de wrijving tussen de knopen wordt verminderd.  Deze scharnieren worden gebruikt voor deuren en ramen. Naast normale kogelscharnieren vind je hieronder ook kogellagerscharnieren met dievenklauw. Deze scharnieren hebben een klauw waardoor het niet meer mogelijk is de deur te forceren vanaf de scharnierzijde. Om deze reden worden scharnieren met dievenklauw ook wel inbraakwerende scharnieren genoemd.

De voordelen van kogelscharnieren

Het voordeel van een kogelscharnier ten opzichte van een scharnier zonder lagers is het deurgewicht dat het kan dragen. De kogellagers zorgen ervoor dat de scharnierbladen met weinig wrijving ten opzichte van elkaar kunnen scharnieren. Hierbij kan het scharnier flink wat gewicht dragen. Een kogellager scharnier moet van tijd tot tijd gesmeerd worden zodat het zijn werking behoud en niet gaat piepen.   

Verschillende soorten kogelscharnieren

Kogelscharnieren zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen. Ook kun je kiezen voor kogelscharnieren met een zwarte coating. Dit is uitermate geschikt om te gebruiken bij een zwarte deur. Voor buitendeuren of deuren in een vochtige ruimte wordt er vaak gekozen voor een RVS kogelscharnier. Dit omdat deze langer vrij blijven van corrosie. Tot slot zijn er ook kogelscharnieren met dievenklauw. Deze dievenklauw maakt het voor inbrekers nog lastiger om de deur uit de scharnieren te tillen.

Waar moet je op letten bij het bestellen van kogelscharnieren?

Wanneer je kogelscharnieren gaat kopen kun je op een aantal zaken letten. Wanneer je ze koopt om oude scharnieren te vervangen, dan is het natuurlijk belangrijk dezelfde maat te kiezen. Op die manier zal je weinig tot geen aanpassingen aan de deur te hoeven doen. Bij buitendeuren raden we aan te kiezen voor kogelscharnieren met een dievenklauw en SKG keurmerk. Om corrosie te voorkomen kun je ook gaan voor rvs kogellagerscharnieren voor buitendeuren en deuren in vochtige ruimtes. 

Kogelscharnier monteren

Bekijk onze adviespagina met uitgebreide instructies welke scharnieren je het best kunt selecteren en hoe je deze kunt monteren.

Wanneer je het niet kunt vinden, twijfel niet en neem contact met de klantenservice op! Of app/ mail een foto van de situatie zodat we gericht advies kunnen geven. Ben je naast kogelscharnieren nog op zoek naar andere scharnieren? Bekijk dan het complete assortiment scharnieren!

Kogelscharnier kopen

Voor een probleemloze werking van jouw binnen- en buitendeuren doe je er goed aan deze te laten scharnieren met kogelscharnieren. De lagers zorgen ervoor dat het scharnier geschikt is voor zware deuren en de scharnierbladen zonder veel wrijving laat bewegen. Koop direct jouw kogelscharnieren bij MijnIJzerwaren en start snel met het afhangen van jouw deuren!