Filteren op

Prijs
5 549
Fabrikant
Materiaal
meer... minder
Kleur
meer... minder
Breedte (in mm)
89 175
Hoogte (in mm)
89 114
Dikte (in mm)
3 3
SKG keurmerk
meer... minder

Lagerscharnier

Lagerscharnier kopen? Nylonlager scharnieren zijn scharnieren waarbij het aangrijppunt van de twee platen op nylonlagers rust. Veel van onze nylon lagerscharnieren zijn voorradig en dus supersnel bij jou thuis of op de klus bezorgd! Met het menu filter je eenvoudig naar het lagerscharnier dat je nodig hebt!

Wat is een lagerscharnier?

Nylonlagers zijn zelf smerend en zijn zeer geschikt voor alles wat draait of waar wrijving in zit. Nylon lagers zijn onderhoudsvrij en corrosiebestendig. Daarmee zijn ze goed geschikt voor buitendeuren. Naast normale nylon lagerscharnier vind je hieronder ook lagerscharnien met dievenklauw, wat de inbraakwerendheid van jouw deur zal vergroten. Ben je niet op zoek naar nylon lagerscharnieren maar naar een scharnier met kogellagers? Bekijk dan het complete assortiment kogelscharnieren!

Soorten lagerscharnieren 

In de categorie lagerscharnieren vind je scharnieren terug met nylonlagers en met schijflagers. We hebben ook kogellagerscharnieren welke je in een aparte categorie terug kunt vinden. Het voordeel van nylon lagerscharnieren is dat deze slijtvast en zelfsmerend zijn. Dit betekend dat de scharnieren lange tijd zonder gepiep en zonder onderhoud goed hun werk zullen blijven doen. Daarnaast zijn scharnieren met een nylon lager minder gevoelig voor roest en corrosie waardoor het ook in vochtige omgevingen kan worden gebruikt. Tot slot ontstaat er bij Nylon lagers ook geen slijtstof waardoor zwarte vlekken onder jouw scharnieren verleden tijd is. 

Schijflagerscharnieren worden over het algemeen toegepast in minder zware deuren. Door de soepele en gelijkmatige werking van deze scharnieren produceren ze weinig geluid en hoeven ze ook niet vaak gesmeerd te worden. 

Toepassing van lagerscharnieren 

Lagerscharnieren worden gebruikt om deuren en ramen te laten scharnieren. De lagers tussen de scharnierende gedeeltes zorgen voor een soepele werking van de scharnieren. Lagerscharnieren zijn vaak scharnieren voor buitendraaiende deuren. Omdat nylon lagerscharnieren goed bestand zijn tegen corrosie worden deze vaak toegepast op buitendeuren. Met lagerscharnieren voorkom je dat jouw kozijnen vervuild raken met slijtagevuil. 

Waar moet je op letten bij het bestellen van lagerscharnieren

Wanneer je lagerscharnieren gaat kopen let je natuurlijk op het afmetingen van het scharnier. De meest voorkomende maat is 89x89 scharnier. Afhankelijk van het gewicht van jouw deur die je af wilt hangen kies je 2, 3 of 4 scharnieren. Wil je bestaande scharnieren vervangen? Dan let je goed op de maat van het scharnier en het schroevenpatroon. Tot slot kun je ook nog kiezen voor staal verzinkte, RVS en zwarte lagerscharnieren. 

Installatie en onderhoud

Voor lichte stompe binnendeuren kun je ervoor kiezen 2 of 3 scharnieren te plaatsen. Voor zwaardere stompe binnendeuren moeten 3 scharnieren gemonteerd worden en voor zware buitendeuren doe je er goed aan 4 scharnieren te gebruiken. Op onze uitgebreide adviespagina lees je het stappenplan hoe je jouw deur met 3 scharnieren kunt afhangen. Nylon lagerscharniern zijn zelfsmerend en de schijflagerscharnieren kunt u af en toe smeren met een middel als WD40. 

Lagerscharnier kopen

Bij Mijnijzerwaren koop je een breed assortiment RVS, staal en verzinkte lagerscharnieren van betrouwbare merken als AXA en BSW. De lagers op het lagerscharnier zorgen ervoor dat er minder wrijving optreedt waardoor het scharnier langer mee zal gaan.

Bekijk onze adviespagina met uitgebreide instructies welke scharnieren je het beste kunt selecteren en hoe te monteren. Ben je naast lagerscharnieren nog op zoek naar andere scharnieren? Bekijk dan het complete assortiment scharnieren! Kom je er toch niet helemaal uit welke scharnieren je nodig hebt? Geen probleem, neem gerust contact op met de klantenservice voor gericht advies!