Filteren op
Prijs
Fabrikant
Materiaal
Lengte (in mm)
Breedte (in mm)
Hoogte (in mm)
Dikte (in mm)
Diameter (in mm)
Draadmaat
M M
Torxmaat
SKG keurmerk
Aantal meters per rol
Meetlengte in cm
Gewicht
kg kg
Verfinhoud in ml
Klembereik (in mm)
Bandbreedte
Opberglengte (cm)
Filter

Raamscharnieren

Raamscharnieren kopen? MijnIJzerwaren.nl heeft een groot assortiment raamscharnieren van betrouwbare merken zoals AXA en BSW. Raamscharnieren hebben een perfecte maat voor het monteren van (klep)ramen en binnendeuren. Veel van de raamscharnieren zijn voorradig en dus supersnel bij jou thuis of op de zaak bezorgd! Met het menu filter je eenvoudig naar het raamscharnier dat je nodig hebt!

Wat is een raamscharnier? 

Raamscharnieren worden vaak gebruikt voor het laten scharnieren van ramen. De raamscharnieren hebben hun naam te danken aan de maat die de scharnieren hebben. Deze is uitermate geschikt voor het plaatsen op raamkozijnen. Wanneer je raamscharnieren gaat vervangen dan is het belangrijk de juiste maat te selecteren. Met de juiste maat zal je weinig tot geen aanpassingen te hoeven doen aan het kozijn of het raam. Regelmatig worden raamscharnieren ook gebruikt voor het laten scharnieren van lichte binnendeuren.

Hoeveel scharnieren heb je nodig per raam?

Een raam is over het algemeen gezien minder groot als een deur. Tegenwoordig hebben veel ramen dubbelglas en dat maakt dat het toch aardig wat gewicht met zich mee brengt. Een draairaam van ongeveer 80cm breed en 120cm hoog kun je in principe prima op 2 scharnieren afhangen. Is jouw raam veel groter? Dan kun je voor een probleemloze werking er toch voor kiezen een 3 scharnier toe te passen. 

Waar moet je op letten bij het bestellen van een raamscharnier

Een van de belangrijkste zaken waar je op let bij het bestellen van raamscharnieren is de dikte van jouw raam. 76x76 en 89x89 zijn veelvoorkomende maten in scharnieren waarmee ramen worden afgehangen. Verder kun je letten op het materiaal waarvan de scharnieren zijn gemaakt. Zo vind je RVS scharnieren en staal verzinkte scharnieren terug in het assortiment raamscharnieren. Tot slot kun je er ook nog voor kiezen om een scharnier te kiezen met dievenklauw. Dit maakt het voor inbrekers lastiger om via het betreffende raam het pand binnen te treden. 

De beste kwaliteit

Hieronder vind je raamscharnieren van topmerken als AXA en BSW. Zowel de RVS als de staal verzinkte scharnieren zullen lange tijd vrij blijven van corrosie en zo hun goede werking behouden. Raam scharnieren hebben over het algemeen geen lagers tussen de scharnierende gedeeltes. Ben je wel opzoek naar gelagerde scharnieren? Bekijk dan het complete assortiment scharnieren en filter gemakkelijk naar het scharnier dat je zoekt! 

Plaatsen van een raamscharnier 

Bekijk onze adviespagina met uitgebreide instructies welke scharnieren je het best kunt selecteren en hoe te monteren.

Wanneer je het niet kunt vinden, twijfel niet en neem contact met ons op! Of app/ mail een foto van de situatie zodat we gericht advies kunnen geven. Ben je naast raamscharnieren nog op zoek naar andere scharnieren? Of heb je de voor jou gewenste scharnieren hier niet kunnen vinden? Bekijk dan het complete assortiment scharnieren!

Raamscharnieren kopen?

Raamscharnieren kopen bij MijnIJzerwaren? Je vind hier klapraam scharnieren en draairaam scharnieren. Wij begrijpen dat als je een raam wilt afhangen dat je dit het liefste zo snel mogelijk wilt afronden. Veel van onze raamscharnieren zijn voorraad artikelen en supersnel bij jou thuis bezorgd! Twijfel je nog welk scharnier je nodig hebt? Geen probleem, neem gerust contact op met de klantenservice voor gericht advies!