Filteren op
Prijs
Fabrikant
Materiaal
Kleur
Lengte (in mm)
Breedte (in mm)
Hoogte (in mm)
Dikte (in mm)
Diameter (in mm)
Draadmaat
M M
Torxmaat
Uitvoering
Aantal meters per rol
Meetlengte in cm
Gewicht
kg kg
Verfinhoud in ml
Klembereik (in mm)
Bandbreedte
Opberglengte (cm)
Filter

Plankdragers

Plankdragers kopen? Hieronder vind je een breed assortiment verschillende soorten plankdragers van onder andere de kwalitatieve merken Dulimex, Schadebo en GB. Veel van onze plankdragers zijn voorraad artikelen en dat betekent supersnel bij jou thuis bezorgd! Bekijk hieronder het complete assortiment of filter met het menu naar het soort plankdrager dat je zoekt!

  • Veel plankdragers direct uit voorraad leverbaar!
  • Normale plankdragers en plankdragers met schoor!
  • Topkwaliteit merken als Schadebo en Dulimex!
  • Altijd scherp geprijsd!

Wat zijn plankdragers?

Zoals de naam al doet vermoeden zijn plankdragers een soort metalen steunen welke geschikt zijn om een plank te dragen. De plankdrager wordt hierbij op de muur geschroefd, om er vervolgens een plank op te bevestigen. Hier kunnen dan allerlei voorwerpen overzichtelijk opgezet worden. Met het menu filter je eenvoudig naar de plankdragers die jij zoekt!

Hoeveel plankdragers per meter?

Hoeveel plankdrager je per meter plaats is afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst het materiaal en dikte van de plank. Des te dunner de plank, des te meer plankdragers geplaatst moeten worden. Dit om het doorzakken van de plank te voorkomen. Bij een plank van 16mm dik kun je als afstand ongeveer 50cm aanhouden en voor massievere plank van bijvoorbeeld 18mm zou 60cm voldoende zijn. Daarnaast is ook hetgeen wat je op de plank wilt plaatsen belangrijk. Wanneer je de plank zwaarder gaat belasten kun je kiezen voor een minder grote afstand tussen de plankdragers. Bekijk ook onze complete adviespagina over hoeveel plankdragers per meter geplaatst moeten worden!

Muurplank bevestigen

Een muurplank is natuurlijk superhandig voor het neerzetten van spulletjes en accessoires. Daarnaast geeft het een leuke uitstraling aan je interieur. Een muurplank kun je prima bevestigen met plankdragers. Allereerst kun je aan de hand van een waterpas bepalen waar de plank bevestigd moet worden. Vervolgens teken je de schroefgaten af, boor je voor en kies je de juiste pluggen en schroeven voor jouw wand.

Plankdragers kopen

Welke plankdrager je koopt is erg afhankelijk van hoe en waarvoor je het toe wilt passen. Daarnaast kan ook het uiterlijk van de plankdrager een belangrijke factor voor je zijn. Voor lichte situaties kun je bijvoorbeeld kiezen voor normale aluminium plankdragers of gelakte stalen plankdragers. Worden de plankdragers zwaarder belast? Kies dan voor een plankdrager met schoor, welke we zowel gelakt als ongelakt aanbieden. Daarnaast vind je hier ook complete wandrailsystemen en inklapbare plankdragers.

Plankendragers online bestellen

Plankdragers online bestellen bij MijnIJzerwaren? Dankzij onze supersnelle levering kan je snel aan de slag. Heb je meer informatie nodig over een van de plankdragers? Stel dan je vraag via Whatsapp op 085 - 225 0015 of bel gratis naar 085 - 225 0015.