Filteren op
Prijs
Fabrikant
Materiaal
Kleur
meer... minder
Lengte (in mm)
Breedte (in mm)
Hoogte (in mm)
Dikte (in mm)
Diameter (in mm)
Draadmaat
M M
Torxmaat
Uitvoering
Aantal meters per rol
Meetlengte in cm
Gewicht
kg kg
Verfinhoud in ml
Verpakking
Klembereik (in mm)
Bandbreedte
Opberglengte (cm)
Filter

Kit

Kit kopen? MijnIJzerwaren heeft een ruim assortiment kit van bekende merken als Bison, Den Braven, Illbruck en 4tecx. Veel van onze kit zijn direct uit voorraad leverbaar en dus supersnel bij jou thuis bezorgd! Met het menu filter je eenvoudig naar de kit die je nodig hebt voor jouw klus. Weet je nog niet welke kit je nodig hebt? Met onze keuzehulp vind je eenvoudig de kit die je zoekt! Kit bestellen doe je bij MijnIJzerwaren.nl!

Wat is kit?

Kit is middel om kieren af te dichten tussen 2 verschillende materialen. Kit is een dik vloeibaar middel wat na het aanbrengen en opdrogen elastisch blijft. Door randen af te kitten, bijvoorbeeld in je keuken, badkamer of plinten, voorkom je dat er vuil en vocht zich ophoopt in deze kieren. Daarnaast is kit natuurlijk een mooie afwerking voor jouw project. Er zijn veel verschillende soorten kitten, welke hieronder verder worden toegelicht.

De verschillende soorten

Een van de meest gebruikte kit soorten is acrylaatkit. Deze kit wordt gebruikt voor het afdichten van kieren bij timmerwerkzaamheden. Hierbij kun je denken aan het plaatsen van kozijnen, trappen en plinten. Deze kit is niet geschikt voor vochtige ruimtes en voor situaties waarin een blijvende elastische afdichting gewenst is. Voor toepassing in vochtige ruimtes als de badkamer en de keuken, dan kun je het beste gaan voor een sanitairkit. Een siliconenkit lijkt erg op sanitairkit maar is iets minder elastisch en daarom minder geschikt voor erg vochtige ruimtes.

Wanneer montagekit gebruiken?

Montagekit is een kit die je gebruikt om te lijmen. Dit is zeer handig in situaties waar je geen schroeven of spijkers wilt gebruiken. Bijvoorbeeld bij het aanbrengen van plinten. Wanneer je hiervoor schroeven of spijkers gebruikt zul je de bevestiging blijven zien of weg moeten werken. Bij het gebruik van een montagekit zul je hier geen last van hebben en veel tijd besparen.

Diverse A-merken op voorraad

Veel van de kitten binnen het assortiment zijn supersnel leverbaar. Wanneer kit voorradig is, wordt het zelfs al op werkdagen op de volgende dag bezorgd wanneer je voor 21:00 besteld. Hierdoor kun je supersnel aan de slag met het afronden van je project. Hieronder vind je het complete assortiment kitten en met het menu filter je eenvoudig op topkwaliteit merken als Zwaluw, Bostik, Illbruck en Bison.

Hoe kit aanbrengen?

Wanneer je kit gaat aanbrengen is het allereerst belangrijk dat dit gebeurd op een schone ondergrond. Zorg ervoor dat de ondergrond vrij is van vet en stof. Vervolgens kun je schilders tape aanbrengen om te zorgen voor een strak eindresultaat. Tot slot maak je de kitkoker klaar en breng je gelijkmatig een strook kit aan. Strijk deze vervolgens af met zeepwater en een kitstrijker.

Hoeveel kit heb ik nodig?

Voor het bepalen van de hoeveelheid kit die je nodig hebt voor het afkitten van jouw project is een standaard regel opgesteld. Hierbij doe je de lengte van de voeg x de hoogte van de voeg x de diepte van de voeg. De lengte van de voeg is hierbij in meters, en de breedte en diepte in millimeters. Het antwoord is de hoeveelheid kit in milliliters. Wanneer je bijvoorbeeld een voeg hebt met een lengte van 7 meter, een hoogte van 5mm en een diepte van 5mm, dan zul je nodig hebben: 7x5x5: 175ml kit.

Kit kopen

Kit is onmisbaar in de kluswereld. Er bestaan vele soorten kit zoals kit om te lijmen en kit om af te dichten. Maar welke heb je nu nodig voor jouw klus? Bij Mijnijzerwaren.nl vindt je onder andere lijmkit, siliconenkitsanitairkit en acrylaatkit in verschillende kleuren. In het menu hiernaast filter je gemakkelijk naar de juiste categorie. Bestel hier ook kit accessoires zoals een kitpistool, een kitstrip en producten om kit te verwijderen.

Vragen of advies nodig over kit?

Heb je nog vragen over een van de kitten? Geen probleem! Ons klantenservice team zit voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Je kunt contact opnemen per telefoon, mail, chat of WhatsApp op het nummer 085 - 225 0015. Ook geven we op de adviespagina uitgebreid advies welke kit geschikt is voor jouw klus! Zo geven we online advies welke kit het beste is voor jouw klus en daarnaast ook een compleet advies en stappenplan voor het badkamer afkitten.