Filteren op

Prijs
0 549
Fabrikant
Materiaal
meer... minder
Kleur
meer... minder
Lengte (in mm)
400 500
Breedte (in mm)
21 1200
Hoogte (in mm)
20 180
Dikte (in mm)
1 24
SKG keurmerk
meer... minder
Uitvoering
meer... minder
Designer
meer... minder
Gewicht
0 kg 2 kg

Scharnieren

Scharnieren kopen? MijnIJzerwaren.nl heeft een groot assortiment piano-, deur-, raamscharnieren, duimen, hengen, dievenklauwen en scharnierbeveiliging van betrouwbare merken zoals GB, Waelbers (Rustica & Blackline) en AXA. Veel van onze scharnieren zijn voorraad artikelen en dus supersnel bij jou thuis of op de zaak bezorgd. Met het menu filter je eenvoudig naar de scharnieren die je zoekt voor jouw klus!

Wat is een scharnier

Een scharnier is het metalen onderdeel waaraan ramen, deuren en luiken bevestigd kunnen worden aan het kozijn en soepel kunnen draaien. Er zijn veel soorten in verschillende maten, vormen en materialen. Een scharnier bestaat vaak uit te bladen met daartussen en scharnierende pen. Wanneer een scharnier in een bestaande situatie zijn werking goed blijft doen zal deze eigenlijk nauwelijks opvallen.

Scharnieren kopen; de soorten

Zoals je hieronder en in het menu kunt zien zijn er veel verschillende soorten scharnieren. Tegenwoordig worden er bij veel binnen en buitendeuren kogelscharnieren toegepast. Deze kogelscharnieren zijn voorzien van stalen kogellagers, wat zal zorgen voor een langere soepele werking van het scharnier. Nylon lagerscharnieren zijn ook uitermate geschikt voor toepassing op buitendeuren. Deze scharnieren zijn voorzien van nylon lagers welke zelf smerend zijn en corrosiebestendig. Twijfel je nog welke scharnieren je nodig hebt voor jouw deur? Met de button hieronder ga je eenvoudig naar de keuzehulp voor scharnieren.

Plaatsen / vervangen van een scharnier

Het is van belang dat je van tevoren weet wat de draairichting is en of je het voor binnen of buiten gaat gebruiken. Bekijk onze adviespagina’s met uitgebreide instructies over welke scharnier je het best kunt selecteren en hoe te bevestigingen:

  • 23.000+ artikelen uit voorraad leverbaar!

Advies

Kun je de juiste scharnier niet vinden? Neem dan contact met ons op of app/ mail een foto van de situatie zodat we gericht advies kunnen geven.