Filteren op

Prijs
0 549
Fabrikant
Materiaal
meer... minder
Kleur
meer... minder
Lengte (in mm)
400 400
Breedte (in mm)
21 1200
Hoogte (in mm)
20 180
Dikte (in mm)
1 24
SKG keurmerk
meer... minder
Uitvoering
meer... minder
Designer
meer... minder
Gewicht
0 kg 2 kg

Scharnieren

Scharnieren kopen? MijnIJzerwaren.nl heeft een groot assortiment piano-, deur-, raamscharnieren, duimen, hengen, dievenklauwen en scharnierbeveiliging van betrouwbare merken zoals GB, Waelbers (Rustica & Blackline) en AXA. Veel van onze scharnieren zijn voorraad artikelen en dus supersnel bij jou thuis of op de zaak bezorgd. Met het menu filter je eenvoudig naar de scharnieren die je zoekt voor jouw klus!

Wat is een scharnier?

Een scharnier is het metalen onderdeel waaraan ramen, deuren en luiken bevestigd kunnen worden aan het kozijn en soepel kunnen draaien. Er zijn veel soorten in verschillende maten, vormen en materialen. Een scharnier bestaat vaak uit te bladen met daartussen en scharnierende pen. Wanneer een scharnier in een bestaande situatie zijn werking goed blijft doen zal deze eigenlijk nauwelijks opvallen.

Hoe kies je de juiste scharnier?

Er zijn veel verschillende soorten scharnieren en daarom snappen we dat je zit met de vraag hoe je de juiste scharnier kunt uitkiezen. Op onze adviespagina 'welk scharnier heb ik nodig?' lees je direct welk scharnier je nodig hebt in jouw situatie. Allereerst is het belangrijk om te kijken of je een stompe of opdekdeur gaat afhangen. Voor een stompe deur gebruik je normale scharnieren en voor opdekdeuren worden vaak inboorpaumelles gebruikt. Daarnaast is ook het deurgewicht een belangrijk gegeven om mee te nemen en kun je ook letten of de scharnieren op een binnendeur of raam gemonteerd gaan worden of dat het om een buitendeur of raam gaat. Tot slot is ook de draairichting van het raam of de deur belangrijk bij sommige scharnieren.

Diverse materialen

Binnen het assortiment scharnieren vind je scharnieren terug vervaardigt uit verschillende materialen. Velen zijn gemaakt van verzinkt staal met een topcoat finish. Verzinkt staal heeft een sterk dragend vermogen en de topcoat finish zorgt ervoor dat de scharnieren gelange tijd vrij zullen blijven van sporen van corrosie. Wanneer je een buitendeur of raam gaat afhangen raden we aan toch te kiezen voor RVS scharnieren. Deze zullen het langste mee gaan en vrij blijven van corrosie. Zo geniet je lang van een probleemloze werking zonder roestsporen. Via het menu filter je eenvoudig naar het scharnier dat je zoekt. 

Scharnieren voor binnendeuren en buitendeuren

Zoals je hieronder en in het menu kunt zien zijn er veel verschillende soorten scharnieren. Tegenwoordig worden er bij veel binnen en buitendeuren kogelscharnieren toegepast. Deze kogelscharnieren zijn voorzien van stalen kogellagers, wat zal zorgen voor een langere soepele werking van het scharnier. Nylon lagerscharnieren zijn ook uitermate geschikt voor toepassing op buitendeuren. Deze scharnieren zijn voorzien van nylon lagers welke zelf smerend zijn en corrosiebestendig. Twijfel je nog welke scharnieren je nodig hebt voor jouw deur? Met de button hieronder ga je eenvoudig naar de keuzehulp voor scharnieren.

Hoge klanttevredenheid

We geven online uitgebreid advies over verschillende soorten scharnieren en welke jij het beste kunt gebruiken in bepaalde situaties. Is het toch niet helemaal duidelijk welk scharnier je nodig hebt of kun je het juiste scharnier niet vinden? Geen probleem! Onze klantenservice staat klaar voor advies op maat. Zo kun je bijvoorbeeld foto's sturen van de situatie of jouw oude scharnieren zodat we op zoek kunnen naar de juiste oplossing. Veel scharnieren hebben we op voorraad en weten we bij een bestelling voor 21:00 dezelfde dag nog te versturen. De scharnieren worden zorgvuldig verpakt zodat deze zonder beschadigingen bij jou aan zullen komen. 

Onderhoud van scharnieren 

Kun je scharnieren onderhouden zodat deze langer meegaan? Dat is zeker mogelijk. Zo kun je scharnieren op zijn tijd even smeren met bijvoorbeeld WD40. Haal de scharnierpen uit het scharnier en maak deze vervolgens schoon met een doek. Spuit het in met WD40 en tik de pen terug in het scharnier. Tik niet alle pennen tegelijkertijd uit het scharnier want dan zal de deur uit de scharnieren vallen. Ook kun je de schroeven van de scharnieren nog even controleren en waar nodig meer vastdraaien.  

Plaatsen / vervangen van een scharnier

Het is van belang dat je van tevoren weet wat de draairichting is en of je het voor binnen of buiten gaat gebruiken. Bekijk onze adviespagina’s met uitgebreide instructies over welke scharnier je het best kunt selecteren en hoe te bevestigingen. Deze adviespagina's tref je hieronder. 

Scharnier kopen?

Met het filter menu hiernaast filter je eenvoudig naar het scharnier dat je nodig hebt. Het complete assortiment scharnieren vind je direct hieronder. Veel van onze scharnieren zijn voorraad artikelen waardoor deze snel en zorgvuldig bij jou bezorgd worden. Kom je er toch niet helemaal uit welk scharnier je nodig hebt? Of kun je een bepaald scharnier niet vinden? Neem gerust contact op met de klantenservice voor gericht advies!

  • 23.000+ artikelen uit voorraad leverbaar!

Advies

Kun je de juiste scharnier niet vinden? Neem dan contact met ons op of app/ mail een foto van de situatie zodat we gericht advies kunnen geven.