helpdesk

Heb je vragen?

 • phoneBel 085 - 225 0015
 • phoneStuur een E-mail
 • phoneWhatsApp 06 - 31 31 05 85
 • phoneStel je vraag op Facebook
 • phoneStel je vraag op Twitter

Retourneren

Het kan zijn dat (een deel van) jouw bestelling niet is wat je er van verwachtte. Je hebt een verkeerde maat besteld of je hebt het toch niet nodig. Mijnijzerwaren.nl biedt daarom gratis retourneren via onze Retourservice in samenwerking met PostNL. Je kunt eenvoudig en gratis een retour aanmaken en inleveren bij een PostNL punt. 

Hoe te retourneren:

 1. Je hebt een pakket ontvangen via PostNL of per briefpost. Hierop staat een trackingnummer die je gebruikt voor de retourzending.
 2. Ga naar onze retourservice en start het retourproces. 
 3. Vul postcode en trackingnummer in. Het trackingnummer vind je op het pakket of in de verzendbevestiging bij Track & Trace.
 4. Bij Details retouren vul je vervolgens e-mail en telefoonnummer in, gevolgd door de reden van retour en een eventuele opmerking. 
 5. Bij retouradres worden de nabijgelegen PostNL afleverpunten in jouw postcode zichtbaar. Hier kun je het pakket afgeven.
 6. Bevestig jouw retour en print het retourlabel. Je kunt het pakket nu versturen via een PostNL-punt! 

GA NAAR DE RETOURSERVICE

Retourneren van lengtepakketten (langer dan 1.80 meter) of zwaarder dan 31 kg. 

Voor het retourneren van lengtepakketten geleverd via UPS (langer dan 1.80 meter) of zwaardere pakketten (boven 31kg), kun je contact met ons opnemen per mail, telefoon of chat. Wij laten het pakket dan bij je afhalen.

Let op: Wanneer je er voor kiest om zelf te retourneren via DHL, DPD etc. zijn de kosten voor jou. Retourneren via bovenstaande manieren is kosteloos.

Voorwaarden retourneren:

Je hebt een dag na de ontvangst van de bestelling 15 dagen bedenktijd om aan te geven dat je van de koop afziet. Je kan hiervoor gebruik maken van het modeformulier voor herroeping, maar je bent hiertoe niet verplicht. Na deze melding heb je nog 14 dagen om het product terug te sturen. Zodra deze retourtermijn is vervallen, kun je producten in principe niet meer retourneren. 
Zorg er wel voor dat het geretourneerde product/de producten in een stevige verzenddoos worden geretourneerd (indien mogelijk in de originele verpakking.) Wees dus voorzichtig met het uitpakken van jouw bestelling, zodat je de originele verpakking kunt hergebruiken. Als een product is gebruikt of beschadigd, dan kunnen wij kosten in rekening brengen voor de waardevermindering.

Retouradres: 
T.a.v. Retouren MijnIJzerwaren.nl
Professor van der Waalsstraat 7-9
1821 BT Alkmaar

Houd rekening met de volgende voorwaarden:

 • Op maat gemaakte producten kunnen niet geretourneerd worden.

Indien uw bestelling beschadigd of niet compleet is, neem dan altijd contact op met ons. Wij zullen samen met u het probleem bespreken en u helpen het probleem op te lossen.

Verwerking retourzending:

Wanneer wij de retourzending ontvangen, wordt deze in behandeling genomen. Zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding wordt het volledige aankoopbedrag, inclusief eventuele (standaard) verzendkosten voor de heenzending teruggestort. We betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je hebt betaald. Als je hebt betaald met een tegoedbon, dan krijg je dit tegoed weer terug. Indien je een vervangend product wilt ontvangen, zullen wij dit samen met je afstemmen.

→ Naar Klantenservice


feedback
feedback
ideal
afterpay
visa
mastercard
paypal
bancontact
feedback
overboeking
feedback
feedback