Filteren op

Prijs
0 139
Fabrikant
Materiaal
meer... minder
Kleur
meer... minder
Uitvoering
meer... minder
Gewicht
0 kg 1 kg

Scharnieren kastdeuren

Kastdeur scharnieren kopen? MijnIJzerwaren.nl heeft een groot assortiment scharnieren voor kastdeuren van betrouwbare merken zoals BLUM en Dulimex. Scharnieren voor kastdeuren worden vanwege het merk ook wel Blum scharnieren genoemd. Veel van de scharnieren voor kastdeurtjes zijn voorraad artikelen en supersnel bij jou thuis bezorgd!

  • Groots assortiment keuken en kastdeur scharnieren
  • Artikel op voorraad? Voor 21:00 besteld is morgen in huis!
  • Topkwaliteit Blum scharnieren voor kastdeuren!

Wat is een kastdeur scharnier? 

Een kastdeur scharnier vind je veelal terug in keukenkasten en zorgt ervoor dat je jouw kastdeuren gemakkelijk kunt laten scharnieren. Scharnieren voor kastdeuren bestaan uit het scharnier gedeelte wat op de deur wordt vast gezet en uit een plaatje dat op het frame van de kast wordt gemonteerd. Dit plaatje wordt ook wel kruisplaat genoemd. Het scharnier kan eenvoudig op de bijhorende kruisplaat geklikt worden. Ben je toch niet opzoek naar een keuken kast scharnier maar naar scharnieren voor een normale kastdeur? Bekijk dan het complete assortiment scharnieren en filter gemakkelijk naar het juiste scharnier! 

Waarom een kastdeur scharnier bestellen?

Wanneer je op zoek bent naar een kastdeur scharnier, dan is het vaak omdat jouw oude scharnieren niet meer goed werken. Om toch jouw kastdeuren goed te laten scharnieren is het belangrijk om deze snel te vervangen. Wanneer je lang doorgaat met het niet goed werkende scharnier zal er werking optreden waardoor het lastiger wordt om een nieuw exemplaar goed te bevestigen. Veel van onze kastdeur scharnieren zijn voorraad artikelen waardoor je na een bestelling de volgende dag al aan de slag kunt met het vervangen!

Soorten scharnieren voor kastdeuren

Scharnieren voor kastdeuren zijn er in verschillende soorten en maten. Wanneer je scharnieren van bijvoorbeeld jouw keuken kastdeuren wilt vervangen, dan doe je er goed aan te kiezen voor de 1 op 1 vervanger. Dit betekend dat je het vervangt voor hetzelfde scharnier. Zo hoef je geen aanpassingen te doen aan de deur. Kastdeuren zijn er in verschillende soorten. Zou zijn er opliggende, half opliggende en inliggende deuren. Let bij het kopen van scharnieren voor jouw kastdeur goed op de ligging van jouw deuren. 

De beste materialen en kwaliteit  

Blum is een toonaangevend merk in scharnieren voor keukenkastjes. De goede kwaliteit van de scharnieren maakt dat veel keukenleveranciers gebruik maken van deze scharnieren. Toch kan het zijn dat een scharnier na verloop van de tijd een defect begint te vertonen. Geen probleem! Met het ruime assortiment scharnieren voor kastdeuren vind je jouw vervangende Blum scharnier!

Scharnieren voor kastdeuren monteren 

Wanneer je jouw scharnieren van je kastdeur wilt vervangen dan is dit na het bestellen van de vervangende scharnieren een relatief eenvoudige klus. Je kunt de kastdeur losklikken van de kruisplaten. Vervolgens schroef je het oude scharnier los en vervang je het voor de nieuwe en kun je in dezelfde schroefgaten de scharnieren bevestigen. Na het vervangen van de scharnieren klik je de deur eenvoudig weer vast in de kruisplaten. Ga je nieuwe deuren afhangen met kast scharnieren? Op onze adviespagina over het vervangen van Blum scharnieren lees je direct hoeveel scharnieren we aanraden om te plaatsen bij verschillende deurhoogtes. Om een kast scharnier te plaatsen in een nieuwe deur zal je wel de potdiameter uit moeten frezen. 

Kastdeur scharnier kopen

We hopen dat je na het lezen van bovenstaande informatie en de adviespagina eruit bent gekomen welke scharnieren voor kastdeuren geschikt zijn voor jou. Wanneer je het niet kunt vinden, twijfel niet en neem gerust contact op met de klantenservice! Of app/ mail een foto van de situatie zodat we gericht advies kunnen geven. Ben je naast een Blum scharnier ook op zoek naar andere scharnieren? bekijk dan het complete assortiment scharnieren!