Filteren op

Prijs
6 443
Fabrikant
PC Maat
meer... minder
Doornmaat
meer... minder
SKG keurmerk
meer... minder
Vorm voorplaat
meer... minder
Materiaal voorplaat
meer... minder
Type slot
meer... minder
Draairichting
meer... minder
Dagschoot omkeerbaar?
meer... minder
Krukgat
meer... minder
Voorplaat lengte
meer... minder
Voorplaat breedte
meer... minder
Totale slotkastdiepte
meer... minder
Aantal sleutels
meer... minder
Materiaal haakschoot
meer... minder
Materiaal nachtschoot
meer... minder
Materiaal dagschoot
meer... minder
SL Maat
meer... minder
Sluitplaat meegeleverd?
meer... minder
Type vergrendeling
meer... minder
RC Maat
meer... minder
WC Maat
meer... minder
Type Paniekfunctie
meer... minder

Insteeksloten

Insteekslot kopen? MijnIJzerwaren.nl heeft een groot assortiment buitendeursloten, dag- en nachtsloten, kastsloten, loopsloten, panieksloten en toilet- en badkamersloten van betrouwbare merken zoals NEMEF, LIPS, 4TECX, AXA, en Mauer.  Denk er wel aan dat inbrekers veel minder kans maken tegen een slot met het SKG Keurmerk. Veel van onze insteeksloten zijn voorraad artikelen en dus supersnel bij jou thuis bezorgd! Met het menu filter je eenvoudig naar het insteekslot dat je zoekt!

Wat is een insteekslot? 

Een groot gedeelte van insteeksloten is niet zichtbaar omdat dit in de deur zit verwerkt. Waar oplegsloten grotendeel zichtbaar zijn, is bij insteeksloten alleen de voorplaat zichtbaar in de kopse kan van de deur. Door vervolgens deurbeslag te monteren heb je het slot netjes weggewerkt en een bedienbare deur. Er zijn verschillende soorten en maten insteeksloten. Hieronder gaan we hier dieper op in met de keuzehulp hierboven vind je eenvoudig en snel het juiste insteekslot!

Hoe werkt een insteekslot? 

Een insteekslot wordt zoals de naam al doet voorspellen in de deur gemonteerd. Hier zijn natuurlijk veel verschillende toepassingen in. In normale binnendeuren zitten vaak loopsloten. Dit zijn sloten waarbij alleen de dagschoot door de deurkruk bediend kan worden. Voor buitendeuren worden dag- en nachtsloten gebruikt, welke met de cilinder zijn af te sloten. Er zijn ook insteeksloten speciaal voor kastdeuren en voor toilet of badkamer deuren. Deze vind je ook eenvoudig met het menu hiernaast. 

Insteeksloten voor binnen en buitendeuren

Er zijn veel verschillende soorten insteeksloten en deze ook weer verkrijgbaar in verschillende maten. Een insteekslot voor binnendeuren wordt ook vaak een loopslot genoemd. Deze sloten hebben alleen een dagschoot welke er voor zorgt dat de deur in het kozijn blijft zitten wanneer het gesloten is. Deze dagschoot is eenvoudig te bedienen met de deurkruk. Een loopslot kan niet gecombineerd worden met een cilinder en is niet te vergrendelen met een sleutel. Wanneer het afsluiten van een ruimte met een sleutel wel gewenst is, dan kun je het beste kijken bij de dag- en nachtsloten of bij de buitendeursloten. Deze sloten hebben naast een dagschoot, ook een nachtschoot welke met een cilinder of een sleutel zijn af te sluiten. Buitendeursloten zijn getest op inbraakwerendheid en hebben vaak een SKG keurmerk. Dag- en nachtsloten hebben vaak geen keurmerk en zijn daarmee minder geschikt om te plaatsen in een buitendeur maar bijvoorbeeld prima voor het toepassen in bijvoorbeeld binnendeuren van slaapkamers.  

Wat zijn de voordelen van insteeksloten?

Het grote voordeel van een insteekslot is het gemak waarmee de deur bediend kan worden. Om een loopdeur te openen hoeft alleen de deurklink gebruikt te worden. Wanneer je een deur wilt kunnen afsluiten dan pas je een dag- en nachtslot of buitendeurslot toe en hoef je alleen de sleutel te draaien om de ruimte af te sluiten. Naast het gemak is ook de veiligheid dat een buitendeur slot biedt een groot voordeel. Veel buitendeursloten zijn voorzien van het SKG** keurmerk wat betekend dat het 3 minuten zwaar inbraakwerend is. Een insteekslot zit ook mooi verwerkt in de deur waardoor de deur zogezegd ook schoon. Een insteekslot wordt afgewerkt met deurbeslag wat verkrijgbaar is in verschillende designs en kleuren. 

De beste merken

Op het gebied van insteeksloten is uitsluitend topkwaliteit gewenst. Het gaat tenminste om de beveiliging van jouw woning en bezittingen. Bij MijnIJzerwaren vind je insteeksloten van top merken als Nemef, Lips en Mauer. Veel van de insteeksloten zijn voorraad artikelen en kunnen we snel naar je opsturen. Zo kun je snel aan de slag met het vervangen van jouw slot! Met het menu filter je eenvoudig op het merk insteeksloten dat je zoekt. 

Plaatsen / vervangen van een insteekslot

Wanneer je een insteekslot gaat kopen dan is dit vaak ter vervanging van een oud en niet meer werkend insteekslot. Het gemakkelijkste is om het slot 1 op 1 ter vervangen. Op die manier zorg je ervoor dat je geen aanpassingen aan de deur hoeft te doen. Met de keuzehulp hierboven vind je eenvoudig de juiste vervanger voor jouw slot. Bekijk ook onze adviespagina’s met uitgebreide instructies over welke insteekslot je het best kunt kiezen en hoe je het kunt bevestigen. 

Insteekslot kopen?

Bij MijnIJzerwaren kun je insteeksloten kopen voor elke situatie. Hiernaast in het menu filter je gemakkelijk naar het insteekslot dat jij nodig hebt. Ook hebben we een superhandige keuzehulp gemaakt waarmee je met het beantwoorden van een aantal vragen gemakkelijk het juiste slot vind. Kom je er niet helemaal uit? In onze adviespagina's helpen we verder naar het juiste slot! Ook kun je natuurlijk contact opnemen met de klantenservice, zodat we je met gericht advies kunnen helpen aan het juiste insteekslot.