Als je op vakantie gaat met je caravan wil je natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. Gebeurt dit wel, dan kun je maar beter goed voorbereid zijn. Een gereedschapset met hulpmiddelen is hiervoor de perfecte oplossing. Maar wat heb je nu nodig? Op deze adviespagina vertellen we je alles wat je nodig hebt om zorgeloos op je vakantiebestemming aan te komen. Zo leggen we uit welke gereedschapset je het beste kunt aanschaffen voor je caravan, en wat je nog meer mee kunt nemen.

Welke gereedschapset heb ik nodig voor in de caravan?

Een gereedschapset is altijd handig om bij je te hebben. In een camping gereedschapset zitten schroevendraaiers, sleutels, doppen set en een aantal tangen. Met een complete gereedschapset heb je de juiste gereedschappen bij de hand, mocht je onderweg pech krijgen. Naast een complete gereedschapset voor de camping hebben we ook losse tangensetsschroevendraaiersets en doppensets! Een goed begin is het halve werk!

Jerrycan? Handig voor op vakantie!

Reserve brandstof meenemen op vakantie is altijd handig! Meestal is het niet nodig dit te gebruiken maar mocht het voorkomen is een jerrycan de redding in nood! In ons assortiment vind je jerrycans met een handige schenkdop. Je hoeft er dus niet aan te denken om ook een trechter mee te nemen. Mocht je onderweg zijn naar België of Frankrijk, hou er dan rekening mee dat je in deze landen maximaal 10 liter brandstof mee mag nemen, ook als je de landen doorkruist om op de bestemming te komen.

Haspel mee naar de camping

Als je naar de camping gaat is het verstandig een haspel mee te nemen. Kies voor een haspel met een minimale snoerlengte van 20 meter, dan weet je zeker dat je snoer lang genoeg is. Ga je naar een natuurcamping? Neem dan het zekere voor het onzekere en ga voor een haspel met een snoerlengte van 50 meter. Vergeet niet om je haspel volledig uit te rollen als je deze gebruikt. Een opgerolde haspel kan warm worden en brand veroorzaken. Veiligheid boven alles!

Onderweg spanning controleren?

Voordat je vertrekt naar je vakantiebestemming, is het belangrijk dat je je bandenspanning controleert. Je banden warmen op tijdens het rijden en hierdoor neemt de spanning ook toe. Zorg ervoor dat je je bandenspanning altijd controleert als je banden nog koud zijn of als je minder hebt gereden dan 5 kilometer. De contimac bandenspanningsmeter is hiervoor uitermate geschikt. Het zal ongetwijfeld voorkomen dat één van je banden wel zacht is na een lange rit. Geen zorgen, de Union bandenpomp compressor is een handige kleine bandenpomp die weinig ruimte inneemt. De bandenpomp bevat een aansteker plug en is hierdoor gemakkelijk en overal te gebruiken.

Duck tape en tie wraps. Altijd handig om bij je te hebben maar zeker als je naar de camping gaat. Gaat er iets stuk, wil je iets ophangen of heb je lekkage aan je tent? Tie wraps en duck tape bieden hiervoor de perfecte oplossing om het tijdelijk vast te zetten of dicht te plakken. Over vastzetten gesproken, neem een hamer mee naar de camping. Sommige grond is zo hard dat haringen moeilijk de grond in te slaan zijn. Een rubber hamer helpt je een handje. Staat je tent dan eindelijk op een vlakke ondergrond en ben je klaar om je slaapzak in te duiken? Kleine tip: hang in het midden van je tent je zaklamp op aan een touw voor de sfeerverlichting. O ja, neem wel voldoende batterijen mee.

Als je naar de camping gaat met je camper of caravan is het fijn als je een plek hebt waar je je waardevolle spullen kunt opbergen. Je gaat ervan uit dat je spullen veilig liggen in de caravan maar voorkomen is beter dan genezen. Schaf dus een kleine kluis aan waarin je je paspoort en andere waardevolle spullen in op kunt bergen.

Je gaat er natuurlijk niet vanuit maar een ongeluk zit in een klein hoekje! Zorg ervoor dat je altijd een brandblusser bij je hebt. Hou de houdbaarheidsdatum wel goed in de gaten. En nog een kleine tip: kies voor de poeder variant in plaats van de schuimblusser. Deze veroorzaakt minder schade. Wat natuurlijk ook niet mag ontbreken is de verbandtrommel. Is deze niet meer compleet? Je kunt hem ook gemakkelijk aanvullen!