Een hamer kopen lijkt een simpele handeling maar toch zijn er een aantal belangrijke aspecten waar je op kunt letten. Voor elke klus zijn er verschillende soorten hamers verkrijgbaar. Het is dus afhankelijk van de klus welke hamer je het beste kunt kopen. Lees hieronder direct meer over de toepassing van een rubber hamer, kunststof hamer, moker hamer en de welbekende klauwhamer. Wil je direct aan de slag met een nieuwe hamer? Hier kun je direct jouw nieuwe hamer kopen!

Een klauwhamer kopen: altijd handig!

De klauwhamer is misschien wel het meest bekende handgereedschap onder de klusser. Klauwhamers maken het gemakkelijk om spijkers in het hout te slaan of deze uit het hout te verwijderen. Wanneer je dus regelmatig timmert met spijkers of nagels is de klauwhamer een onmisbaar stuk handgereedschap. Klauwhamers zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en uitvoeringen. Des te langer de klauwhamer, des te meer kracht er op de spijker uitgeoefend kan worden. Een lichte klauwhamer zorgt echter voor minder belasting en inspanning tijdens de klus.

Wanneer gebruik ik een rubber hamer?

Een rubber hamer wordt ingezet bij werkzaamheden waarbij beschadigingen aan het materiaal voorkomen moet worden. Bijvoorbeeld wanneer je buiten gaat tegelen is het handig een rubber hamer bij de hand te hebben. Met een rubberen hamer kun je de tegels op de juiste plaats in het zand slaan. Een rubber hamer kopen kun je in verschillende uitvoeringen en gewichten. Zo zijn ze verkrijgbaar met hard of zacht rubber en met bolle of rechte vlakken.

Metaalbewerken met een kunststof hamer

Voor het bewerken van metaal of montage doeleinden kun je het beste een kunststof hamer gebruiken. Deze kunststof hamers zullen het metaal niet beschadigen. Wil je een kunststof hamer kopen maar weet je hierbij niet waar op te letten? Wanneer je een kunststof hamer koopt is het allereerst belangrijk te kijken naar de kopmaat van de hamer. De kopmaat wil zeggen het gedeelte van de hamer waarmee geslagen wordt. Deze zijn verkrijgbaar in uiteenlopende maten van 30mm tot 50mm. Daarnaast zijn er ook terugslagvrije modellen verkrijgbaar, welke niet tot amper terug zullen veren. Terugslagvrije kunststof hamers worden ingezet bij precisiewerk zoals montage aan auto’s.

Grof werken met een mokerhamer

Een mokerhamer, ook wel vuist genoemd, is een hamer met een vierkante kop. Deze mokers worden ingezet bij grof werk zoals sloopwerkzaamheden of het slaan van palen in de grond. Wanneer je een mokerhamer koopt en daarbij ook een rubberen mokerdop aanschaft, is het ook mogelijk de moker hamer in te zetten bij straat- en tegelwerkzaamheden.

Een hamer kopen voor specifieke klussen?

  • Bankhamers: Deze hamers worden veel ingezet door bankwerkers of metaalbewerkers. Bankhamers hebben recht sla vlak en aan de andere zijde een hoek uiteinde waarmee materialen bewerkt kunnen worden
  • Kloppers: Loodkloppers worden gebruikt voor het slaan of aankloppen van lood in de gewenste vorm. Deze zijn gemaakt van hardhout en worden veel gebruikt bij het plaatsen van bladlood op daken.
  • Lasbikhamers: Deze hamers zijn speciaal ontwikkeld voor metaalbewerkers en kunnen toegepast worden om slakken uit het laswerk te verwijderen. lasbikhamers zijn verkrijgbaar in met een stalen of een houten steel.
  • Lathamer: Wil je spijkers bevestigen op lastig bereikbare plaatsen. Met een lathamer is dit het meest eenvoudig. De magnetische spijkerhouder zorgt ervoor dat je ook moeilijke plekken kunt bereiken

Meer advies nodig bij het kopen van een hamer?

Ben je er nog niet helemaal uit welke hamer het meeste geschikt is voor jouw klus? Neem gerust contact met ons op en we helpen graag verder met advies op maat! Bekijk hieronder ook onze andere adviespagina's!