Slijpschijven zijn verkrijgbaar in veel verschillenden soorten en maten. Voorafgaand aan het kopen van slijpschijven is het belangrijk de juiste slijpschijf te kiezen voor jouw klus. Ga je slijpen in metaal, steen of beton? Hieronder lees je welke slijpschijven het meest geschikt zijn voor het slijpen in deze verschillende materialen. Ook lees je alle info over de verschillende diktes van de slijpschijven en toepassingen. Door de juiste slijpschijf te kiezen voor uw klus haal je het meeste rendement uit je slijpschijf!

Doorslijpschijf kopen: waar let ik op?

Bij het woord slijpschijven denken de meeste mensen direct aan de standaard doorslijpschijf. Doorslijpschijven worden ingezet voor het doorslijpen van bijvoorbeeld metalen balken of platen. Deze doorslijpschijven zijn er in verschillende diktes en diameters. Welke dikte doorslijpschijf je kiest hangt af van de nauwkeurigheid van de werkzaamheden. Wanneer je een metalen balk of plaat op de millimeter nauwkeurig af wilt slijpen dan kun je het beste een dunne schijf kiezen van bijvoorbeeld 1 mm dik. Wanneer de nauwkeurigheid minder van belang is, doe je er goed aan dikkere slijpschijven te kopen. Deze zullen minder snel breken en dus langer meegaan.

Welke diameter slijpschijf kies ik?

Naast de dikte van de slijpschijven is ook de diameter belangrijk. Allereerst is het belangrijk te kijken naar welke diameter geschikt is voor jouw haakse slijper. Deze haakse slijpers zijn natuurlijk verkrijgbaar in verschillende maten. Ook de materiaaldikte waar doorheen geslepen moet worden is van belang bij het kiezen van de juiste diameter van jouw slijpschijf.

Een afbraamschijf: wanneer gebruik ik die?

Een afbraamschijf wordt ingezet voor het afbramen van materialen. Bramen kunnen ontstaan bij verschillende werkzaamheden met metalen bijvoorbeeld wanneer hierin wordt geknipt. Verder is het met afbraamschijven ook mogelijk om andere oneffenheden zoals lasnaden weg te werken. Wanneer je heb besloten om afbraamschijven te kopen dan zijn er aan aantal zaken om rekening mee te houden. Wil je RVS afbramen? Dan is het belangrijk een afbraamschijf te kopen die vrij is van ijzer. Wanneer dit niet het geval is kan het RVS product gaan roesten. Verder kan ook de gebruiksduur van afbraamschijven verschillen. Dit wordt ook wel de standtijd genoemd.

Welke slijpschijf voor tegels?

Ben je benieuwd welke slijpschijf voor tegels het meest geschikt is? Tijdens het tegelen komt het vaak voor dat er hoeken gemaakt moeten worden in de tegel. Het handigste is om een diamant slijpschijf te gebruiken om in de tegels te slijpen. Een slijpschijf voor tegels vind je bij ons op de website in de categorie Diamant zaagbladen. Deze slijpschijven voor tegels zijn vaak toepasbaar in een haakse slijper, tegelzaag en zaagtafel.

Hoe gebruik ik een diamant slijpschijf?

Diamant slijpschijven zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kunnen ingezet worden voor het slijpen in verschillende materialen. Deze verschillende uitvoeringen hebben elk hun eigen materiaal waarvoor deze het meest geschikt zijn. Met diamant slijpschijven is het mogelijk om in bijvoorbeeld beton, steen, tegels en kunststof pijpen te slijpen.

Het gebruik van een slijpsteen

Bent u op zoek naar een efficiënte manier om u messen te slijpen? Met een slijpsteen slijp je je messenset en knipgereedschap in een handomdraai weer scherp. Mijnijzerwaren heeft zowel liggende slijpstenen als slijpstenen die bedoeld zijn voor op een haakse slijper. Bij het kopen van een slijpsteen is het belangrijk te kijken voor welke materialen deze bestemd is. Bij elke slijpsteen op de website staat vermeld voor welke materialen deze geschikt is.

Veilig slijpen

Tijdens het slijpen is het belangrijk jezelf goed te beschermen tegen mogelijke ongelukken. Oogbescherming, gehoorbescherming en handbescherming zorgen ervoor dat de kans op ongelukken en letsel afnemen. Verder is het altijd van belang het te slijpen voorwerp goed vast te zetten en genoeg ruimte te creëren voor de werkzaamheden. Mijnijzerwaren heeft een breed assortiment beschermingsmiddelen welke u kunt vinden onder de bouwmaterialen. Heb je nog vragen over de verschillende slijpschijven? Neem contact op met de klantenservice en we helpen je graag verder!