Welke kwast of roller is geschikt voor mijn klus? Dit is een belangrijke vraag voor het netjes afronden van jouw project. Er zijn veel verschillende soorten kwasten en rollers met ieder zijn eigen voordelen. Naast dat er kwasten zijn in verschillende vormen en maten is er ook onderscheidt in het type kwast per type verf. Verder is er ook verschil te zien in de haren van de verschillende kwasten. Welke kwast en roller geschikt is voor jouw klus lees je hieronder! 

Welke kwast voor het schilderen van kozijnen en deuren?

Voor het schilderen van kozijnen en deuren kan er het beste gekozen worden voor een patentkwast. Patentkwasten, ook wel ronde kwasten genoemd, zijn de meest gebruikte kwasten. Deze kwasten zijn verkrijgbaar in verschillende groottes. Doordat kozijnen en deuren vaak lastig bereikbare hoeken heeft zijn deze ronde kwasten geschikt voor het bereiken van deze plekken. Op de vraag welke maat kwast voor kozijnen het meest geschikt is, zijn meerdere antwoorden mogelijk. In het geval van een smal kozijn wordt er aangeraden te kiezen voor een patentkwast met een maat tussen de 17 en 22 millimeter.

Professionele patentkwasten in verschillende maten en scherp geprijsd!

Wat is het beste materiaal voor mijn kwast?

De meeste kwasten worden gemaakt van dierenharen. Varkenshaar is hierbij het meest gebruikte haar soort. Door de gespleten punten van dit varkenshaar neemt het gemakkelijk verf op. Deze varkenshaar kwasten zijn zowel geschikt voor alkydverven als voor acrylverf. Ook zijn er tegenwoordig kwasten gemaakt van kunststof. deze kunststof kwasten zijn prima geschikt voor het acrylverven maar minder geschikt voor het verven met alkydverf.

Welke verfroller voor het kozijn schilderen?

Voor het schilderen van kozijnen en deuren zijn schuimrollers uitermate geschikt. Wanneer je gebruik maakt van oplosmiddelhoudende lak, ook wel Alkydverf, (vaak voor buitenschilderwerk) kun je het beste kiezen voor een schuimroller. Voor de binnenkant van de kozijnen wordt er echter vaak gebruik gemaakt van acrylverf. Deze lak is op waterbasis gemaakt. Voor deze lakken op waterbasis kan er het beste gekozen worden voor een velvetroller. Deze rollers bevatten ook polyesterschuim maar in tegenstelling tot de normale schuimrollers hebben velvetrollers fijne haartjes aan de buitenkant. Hierdoor zijn deze rollers vaak iets prijziger maar zorgt wel voor een strak eindresultaat. Welke verfroller je kiest voor het schilderen van je kozijn hangt dus van het soort verf waarmee je gaat schilderen.

Efficiënt je muur schilderen met een verfroller

Het schilderen van je muur met een kwast is een tijdrovend klusje. Om tijd en moeite te besparen doe je er goed aan te kiezen voor roller voor het verven van grote oppervlaktes. Door eerst de randen van je muur of plafond met een blokwitter te schilderen en vervolgens de grote vlakken met een roller voorzie je op een efficiënte manier jouw muur van een nieuwe kleur. Welke roller je gebruikt voor het aanbrengen van muurverf is afhankelijk van de structuur van jouw muur. Ga je een gladde ondergrond schilderen? Dan raden we aan een vachtroller te nemen met een korte pool. Schilder je een ruwere ondergrond? Dan is het verstandig te kiezen voor een roller met een langere pool.

Met welke kwast schilder ik mijn muur?

Voor het schilderen van muren, plafonds en ongelijke ondergronden doe je er goed aan te kiezen voor een blokwitter. Deze blokwitters (Ook wel blokkwasten of witkwasten genoemd) zijn brede rechthoekige kwasten met lange haren. Door zijn grote vorm is deze kwast ideaal voor het efficiënt schilderen van grotere oppervlaktes. Deze blokwitters hebben vaak lange haren waardoor deze kwasten goed te gebruiken zijn op onregelmatige ondergronden. Deze lange haren zullen er voor zorgen dat ook gaatjes en geultjes in bijvoorbeeld uw muur of plafond bereikt zullen worden.

De geschikt kwast voor beitsen

Voor het netjes aanbrengen van beits of vernis op uw meubels of schutting kan het beste een platte kwast ingezet worden. Ook op de vraag welke kwast gekozen moet worden voor het schilderen met blanke lak wordt aangeraden te kiezen voor een platte kwast. Met een platte kwast wordt een groter oppervlak netjes bestreken.

De radiatorkwast voor moeilijke plekken

Welke kwasten en of rollers heb ik nodig voor het schilderen van mijn radiator? Nadat je jouw radiator schilderklaar hebt gemaakt is het belangrijk de juiste kwasten te hebben om het te schilderen. Voor de grotere oppervlaktes kun je het beste kiezen voor een patentkwast samen met een schuimroller. Echter, kom je bij het schilderen van een radiator veel lastig te bereiken plekken tegen. Hiervoor kan de radiatorkwast ingezet worden. Door de lange en dunne steel is het mogelijk ook de moeilijk bereikbare plekken met de radiatorkwast netjes te schilderen.

Voordelig kwasten, rollers en schildersbenodigdheden kopen?

Ben je er helemaal uit welke kwasten en rollers geschikt zijn voor jouw klus. Wij bieden een groot assortiment kwalitatieve kwasten en rollers aan tegen scherpe prijzen. Ons assortiment schildersgereedschap blijft natuurlijk niet bij kwasten en rollers. Ook voor verfrol bakjes, verfrolbeugels, glasschrapers, plamuurmessen, verfschrapers, verlengstokken, schilder stoffers en afplaktapes bent u bij ons aan het juiste adres. Benieuwd naar ons schildersgereedschap? Bekijk hier het complete assortiment schildersgereedschap!

Meer advies nodig?