Heb je last van houtrot? Dan biedt Mijn IJzerwaren nu de oplossing: de reparatieproducten van Repair Care! Met deze totaaloplossingen voor duurzaam houtherstel- en onderhoud, kun je zelf houtrot repareren! Hieronder lees je direct wat de producten van Repair Care inhouden en lees je het stappenplan houtrot repareren.

De voordelen van zelf houtrot herstellen:

  • Met het zelf repareren van houtrot bespaar je handenvol geld - tot wel 90% van de kosten bij vervanging
  • Houtrot zelf repareren veroorzaakt veel minder overlast dan kozijnvervanging, waarbij kozijn en ruit verwijderd moeten worden. De werkzaamheden kunnen bovendien vanuit buiten uitgevoerd worden.
  • Bij reparatie is er de minste kans op beschadigingen, zoals het stucwerk aan de binnenzijde, tegelwerk, vensterbanken, etc.
  • Ook het vervangen van enkelglas hoeft geen reden te zijn om kozijnen te vervangen. Dat kan bijna in alle gevallen in het bestaande kozijn.
  • Tenslotte help je het milieu een handje door te kiezen voor reparatie. Door te voorkomen dat gezond hout onnodig wordt weggegooid wordt, maar ook omdat de toepassing van kunststof kozijnen en milieu zwaar belasten.

De houtrotreparatieproducten van Repair Care zijn geschikt voor:

  • Het permanent repareren van beschadigd en rot hout van o.a. kozijnen, deuren, trappen en meubels.
  • Het snel repareren van inbraakschades.
  • Het verlijmen en vullen van scheuren, voegen en (open) verbindingen.
  • Het renoveren, restaureren en modelleren van houtconstructies en profielen.
  • Repair Care is voor zowel binnen als buiten een geschikt artikel om toe te passen bij allerlei houtreparaties.

Hoe de producten van Repair Care te gebruiken?

1. Verwijder het verfsysteem. Dit kun je eenvoudig doen met een verfkrabber.

2. Verwijder het aangetaste hout. Dit kun je doen met bijvoorbeeld een hamer en bijtel. Een multitool machine is een elektrisch gereedschap dat ook zeer handig kan zijn bij dit werk.

3. Behandel het kale hout voor met DRY FIX 1

5. Meng de componenten A (rood) en B (transparant) met een EASY Q rvs modelleermes tot de kleur egaal is. En verdeel de gemengde DRYFLEX in een dunne laag over het mengplateau.

6. Breng de DRYFLEX aan en verwijder daarbij direct overtollig product.

7. Schuur het behandelde oppervlak licht op voor het aanbrengen van een verflaag.

Hoe werken de Repair Care producten?

DRY FIX® - DRY FLEX zijn tweecomponentenepoxy’s bestaande uit een voorstrijk (DRY FIX®) en de bijbehorende reparatiepasta (DRY FLEX®). DRY FIX® is een elastische voorstrijk die zorgt voor een optimale hechting van de bijbehorende reparatiepasta op de ondergrond. De voorstrijk is zeer vloeibaar (lage viscositeit) en is daardoor makkelijk te verwerken. Het product dringt snel en diep in de ondergrond. DRY FLEX®-reparatiepasta’s zijn epoxy’s die bestaan uit twee componenten. Het voordeel van epoxy is dat het ontzettend sterk is. Daarnaast heeft het een enorm hechtvermogen en is het zeer waterbestendig en elastisch. En dat alles over een zeer lange periode. Dit maakt epoxy een zeer betrouwbaar product. Sterker nog: geen ander product presteert zo goed op al deze punten. DRY FLEX® is een zuivere epoxy. Dit betekent dat het product geen vulstoffen bevat, waardoor het na uitharding meteen geschuurd en overschilderd kan worden. Aan het gebruik van epoxy’s met vulstoffen kleven risico’s: door de vulstoffen lijkt de epoxy eerder hard, terwijl het proces van uitharden nog in volle gang is. Alle soorten DRY FLEX® hebben voortreffelijke modelleereigenschappen. Ze zijn soepel te mengen en door het mengcontrolesysteem is bovendien makkelijk te zien of beide componenten goed gemengd zijn. Het standvermogen is uitstekend, waardoor het product bijvoorbeeld ook geschikt is voor verticale reparaties. Eenmaal uitgehard zijn de reparaties goed overschilderbaar en makkelijk te schuren. Schroeven en boren in de reparatie? Geen enkel probleem. Er hoeft bovendien nog maar minimaal nageschuurd te worden en dat bespaart tijd.

In ons assortiment Repair Care vind je deze hoogwaardige, innovatieve reparatieproducten en gereedschappen.

Mocht je niet weten welke producten je precies nodig hebt, kun je de reparatieadviseur van Repair Care raadplegen!