Het is je vast wel eens overkomen: je sleutels vergeten. Hoe kom je dan zelf binnen? Misschien heb je wel een reservesleutel onder een bloempot liggen. Of je klimt naar binnen via een raam dat altijd open staat. Heel handig natuurlijk. Maar besef wel: als jij makkelijk binnenkomt, komt een inbreker dat ook!

Reservesleutels

Een reservesleutel onder een deurmat of bloempot is natuurlijk reuzehandig, maar dat is het voor een inbreker ook. Misschien is het een idee om een extra sleutel aan je buren te geven? Je zou ook kunnen overwegen om een slim deurslot als Nuki te installeren. Deze open je met je smartphone. Die heb je altijd wel bij je, toch?

Voordeur

Wanneer je voordeur vanaf de weg goed zichtbaar is, is dat goed nieuws. Een inbreker wordt dan vanaf de weg ook makkelijk gespot, en daardoor heb je een grotere kans dat hij jouw huis links laat liggen. Heb je beplanting die het zicht vanaf de weg belemmert? Overweeg dan om dit weg te halen. Het kan maar net het verschil maken! Met buitenverlichting zorg je ervoor dat ook in het donker je voordeur goed gezien wordt vanaf de weg. 

Tenslotte mag een goed slot op je deur natuurlijk niet ontbreken. MijnIJzerwaren.nl heeft een ruim aanbod aan sloten en cilinders met SKG3 keurmerk. Combineer deze met veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging, en je hebt je voordeur optimaal beveiligd tegen inbraak!

Tuin

Wanneer je buren zicht hebben op je tuin, is dat voor een inbreker meteen al minder aantrekkelijk. Ook hier kan buitenverlichting helpen om in het donker deze kant van het huis wat veiliger te maken. Maar wanneer er weinig zicht is op je tuin vanaf de buren, kun je de lichten beter achterwege laten. Het zou een inbreker dan alleen maar helpen om de makkelijkste weg naar binnen te vinden.

Misschien heb je een plat dak waar makkelijk op te klimmen is, of een hek waar je zo overheen klautert. Het plaatsen van een anti-klimstrip geeft je in dat geval net dat beetje extra veiligheid.

Wees er verder alert op dat je niet te veel spullen laat rondslingeren in je tuin. Losliggende ladders of een tuintafel om op te klimmen, maken het een inbreker erg gemakkelijk. Berg je spullen dus zoveel mogelijk op in de schuur, of zet ze vast met een veiligheidsketting met hangslot.

Vluchtroute

Een makkelijke vluchtroute is iets waar een inbreker altijd naar kijkt. Een poort of hekje in de tuin bemoeilijkt het vluchten, en maakt je huis meteen een stuk minder aantrekkelijk voor inbrekers. Zorg er wel voor dat je deze altijd achter je dicht doet. Eventueel met een schuif of slot erop aan de binnenzijde.

Inbreker met koevoet