Groene aanslag verwijderen zonder te schrobben; wie wil dat nou niet? Naast dat Groene aanslag je pad of terras ontsierd, is het ook gevaarlijk omdat gladheid veroorzaakt. Of je nou groene aanslag wilt verwijderen van tegels, hout of stenen, het is mogelijk om dit contactloos te doen! Hieronder gaan we dieper in op welk middel je het beste kunt toepassen voor het groene aanslag verwijderen. Daarnaast zal uitgelegd worden hoe je dit moet toepassen zodat je niet uren hoeft te schrobben!

Groene aanslag verwijderen van tegels zonder te schrobben

In de herfst en winterperiode ontstaat er vaak een groene aanslag op je pad of terras. Deze aanslag (algen en mossen) zal voornamelijk ontstaan op natte en donkere plekken. Dit omdat deze groene aanslag zich hier het beste kan ontwikkelen. Om zomers weer volop te genieten van je tuin wil je natuurlijk deze groene aanslag van je tegels verwijderen. In ons assortiment reinigingsmiddelen vind je de kwalitatieve groene aanslag verwijderaar van Rolith. Hieronder gaan we dieper in op hoe je met dit middel de groene aanslag kunt verwijderen van bijvoorbeeld jouw tegels of hout zonder te schrobben.

Contactloos groene aanslag verwijderen van hout

De Rolith groene aanslag verwijderaar is geschikt om groene aanslag van tegels en stenen te verwijderen maar ook om groene aanslag te verwijderen op hout zonder te hoeven schrobben. De beste tijd om groene aanslag van je terras of pad te verwijderen is in het voorjaar. Waar de groene aanslag in de winter of het najaar vaak nog hardnekkig is door de vele regenval en weinig zonuren, wordt het in het najaar gemakkelijker om te verwijderen. Daarnaast is jouw tuin dan ook op tijd vrij van groene aanslag om er in de zomer van te genieten!

Roliath groene aanslag verwijderaar toepassen

De Groene aanslag verwijderaar van Rolith is een geschikt middel om groene aanslag te verwijderen zonder te schrobben. Het middel zal de algen en mossen van uw tuintegels, houten schutting, gevel en terrastegels verwijderen. De aanslag verwijderaar is te verdunnen met water. De richtlijn hiervoor is een verdunning van 1:20. Bij een 5 liter drukspuit zal dit betekenen dat 250 ml aanslagverwijderaar gebruikt wordt. Echter, is dit een gemiddelde en voor elke oppervlakte verschillend. Voor optimale werking zou je kunnen testen welke verdunning het beste werkt voor jouw oppervlakte en hardnekkigheid van de groene aanslag. Met de juiste verdunning kun je ook op jouw oppervlakte groene aanslag verwijderen zonder te schrobben.

Groene aanslag verwijderen: Tips voor het beste resultaat

Groene aanslag verwijderen zonder te schrobben kan even duren voordat het resultaat zichtbaar is. Binnen 24 tot 48 uur zal het resultaat zichtbaar worden en zullen de algen verdwijnen. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat het in deze tijd niet gaat regenen. Op deze manier zal de algen verwijderaar het beste de algen binnendringen en het tot in de wortel verwijderen. Bij een dikke laag mos of algen kan het nodig zijn het meerdere keren in te spuiten. Aangeraden wordt dit na 2 of 3 dagen weer te doen. Verder is het aan te raden de groene aanslag verwijderaar niet af te spuiten met een hoge druk spuit. Door het spuiten zullen er deeltjes door de lucht verspreid worden waardoor de aanslag na enige tijd heviger kan terug komen. Ben je benieuwd naar de groene aanslag verwijderaar van Rolith? Bekijk hier de Rolith groene aanslag verwijderaar.