Rolith Groene Aanslag Verwijderaar 1L

Rolith Groene Aanslag Verwijderaar 1L

15030
8716462006079


1 liter Algenverwijderaar. Verwijder de algaanslag op uw terrasstenen, tuintegels, houten schutting of muren verdwijnen ZONDER SCHROBBEN, BORSTELEN OF AFSPOELEN!

Groene Aanslag Verwijderaar en Algenbestrijder

Gebruik Groene Aanslag Verwijderaar om de groene aanslag van uw tuintegels, houten schutting, terras stenen en tegels te verwijderen.

Groene aanslag is niet alleen ontsierend, het is ook gevaarlijk want het veroorzaakt gladheid. Maar niet alleen dat, algen veroorzaken haarscheurtjes en barsten in stenen, pannen en dakbedekking. Deze scheurtjes ontstaan door de aanwezige wortels van algen, deze zuigen zich vol met water en zetten in de winter door vorst uit. Gevolg: haarscheurtjes in het steen. Met Groene Aanslag Verwijderaar kunt u dit voorkomen.

Algen verwijderen zonder schrobben of borstelen!

GAV is een geconcentreerd product voor het verwijderen van algaanslag & mos

GAV - Groene Aanslag Verwijderaar bestrijdt algenvorming optimaal. Werkt snel en efficiënt. De Groene Aanslag Verwijderaar is een geconcentreerd produkt, en is te verdunnen met water. Slechts het bevochtigen van de groene aanslag is voldoende om de algen binnen 24 tot 48 uur te laten verdwijnen: Borstelen of schrobben is niet noodzakelijk. GAV - Groene Aanslag Verwijderaar is in verdunde vorm veilig voor metalen, hout, kunststoffen en dakbedekking. U kunt er dus ook uw groen aangeslagen schutting mee behandelen.

10,01
Inclusief BTW
  • Vandaag besteld, maandag verzonden! (49 beschikbaar)
Aantal

  • Bezorging via PostNL
  • Veilig en vertrouwd betalen met o.a. iDeal, Afterpay of Creditcard
  • 123000 tevreden klanten gingen je voor

ROLITH GROENE AANSLAG VERWIJDERAAR 1L

Achtergrond informatie groene algen aanslag

Groene aanslag na winterperiode

Vooral vlak na een lange en vochtige winter zijn tuinpaden, toegangswegen, terrassen en stukken van daken en gevels met een hardnekkige groene algenlaag bedekt. Gevaarlijk, want door aangroei van algen, mossen en onkruid kan bestrating glad worden. Deze gevaarlijke situaties zijn te voorkomen door met enige regelmaat de bestrating te onderhouden met een algenbestrijder. Het gemakkelijkste is de algen aanslag zonder schrobben of borstelen te verwijderen en deze groene aanslag meteen voor een lange tijd te bestrijden.

Algen- en mosaangroei komt vooral voor op een poreuze en vochtige bestrating. Algen en mossen groeien met name op schaduwrijke plekken, hier heeft een bestrating met poreus gesteende of tegels de meeste kans om met algen of mossen begroeid te raken. Op zonnige plekken hebben algen en mosaangroei minder kans om te ontwikkelen. Ook gemetselde tuinornamenten of tuindelen zijn ideaal voor algen- en mosaangroei.


Hogedrukspuit afgeraden bij het verwijderen van algen- en mosaangroei

Het verwijderen van algaanslag met hogedrukspuit wordt om diverse redenen afgeraden.

Bij gebruik van een hoge druk spuit ontstaat luchtwerveling, hierdoor verspreiden sporenelementen van de algen, mossen en onkruid via de lucht. De sporen komen hierdoor terecht op plaatsen waar nog geen groenaanslag aanwezig was!

Ook groene aanslag verwijderen met uitsluitend gebruik van zuren, alkalische- en/of chloorhoudende middelen zal niet voor een lange tijd effect hebben. De groene aanslag bestaat uit algen, micro-organismen en dergelijke, die zich diep in het oppervlak dringen waar ze zich zonder problemen kunnen ontwikkelen. Met een hoge drukspuit wordt de algen aanslag slechts oppervlakkig verwijdert, waardoor het na toepassing gewoon weer doorgroeit. Het is dus belangrijk om de algaanslag met wortel en al te verwijderen.

Pas bij gebruik van hogedruk reiniging op voor de ondergrondverzegeling van gesteente: de muur of de tuintegels kunnen dan poreus worden. Want, zoals gezegd, hechten algen en mossen zich met name aan poreuze oppervlakken... Pas bij gebruik van de hogedrukspuit op bestrating ook op voor verzakkingen: het zand tussen en onder de bestrating wordt ook vaak weggespoten.

Algemene gegevens GAV:

Type: Bestrijdingsmiddel voor algen en groene aanslag
Kleur: Helder gele vloeistof
Geur: Specifiek
PH-waarde: 7,9 (10% oplossing)
Soortelijke massa: 0,98 g/ml
Oplosbaarheid: Geheel oplosbaar in water
Brandbaarheid: Vlampunt 60 ºC
Opslag: Vorstvrij, in gesloten verpakking
Biologische afbreekbaarheid: 50 ppm actieve stof >90% in 48 uur
Houdbaarheid: Minimaal 12 maanden bij 15ºC
Verkrijgbaar in verpakking van 1 of 5 liter.