Bij veel klussen is het belangrijk om je balken op de juiste manier met elkaar te verbinden. Houten balken verbinden kan op verschillende manieren. Het is afhankelijk van de situatie voor welk soort ankerwerk je kiest. Hieronder staat per anker product uitgelegd in welke situatie deze het beste toegepast kan worden!

Hoekanker gebruiken: de toepassingen

De toepassingsmogelijkheden van hoekankers zijn erg groot waardoor het een vaak toegepast anker is om houten balken te verbinden. Door het grote aantal mogelijkheden om hoekankers toe te passen vindt u in ons assortiment hoekankers veel verschillende soorten en maten. Hoekankers worden vaak ingezet voor het bevestigen van kozijnen aan een betonnen wand

Hoekanker met of zonder ril?

In ons assortiment ankerwerk vind je hoekankers met ril en hoekankers zonder ril. Op de afbeelding hiernaast zie je een hoekanker met ril. Het verschil zit hem in de versteviging in de hoek. Hoekankers met ril hebben een opstaande rand in de hoek, dat is iets wat hoekankers zonder ril niet hebben. Dit maakt hoekankers met ril een betere optie voor zwaardere constructies.

Balkdrager of raveeldrager?

Houten balken verbinden met balkdragers of raveeldragers? Voor velen is het onduidelijk in welk geval het verstandig is te kiezen voor een balkdrager of een raveeldrager. Raveeldragers worden veelal ingezet bij het verbinden van dwarsbalken. Met de keuze voor een raveeldrager zorg je ervoor dat de balken zwaar belast kunnen worden. Wanneer een balk dicht tegen een haaks staande muur gemonteerd dient te worden is de balkdrager een betere optie omdat die niet over 2 zijvlakken beschikt die anders in de weg zouden zitten. Wanneer een balk als eindoplegging gemonteerd wordt, is het verstandig een balkdrager te kiezen. Het hout komt dan niet in contact met de muur waardoor aantasting door vocht wordt voorkomen.

Balkdragers kopen

Bekijk met de button hieronder direct het assortiment balkdragers!

Raveeldragers kopen

Bekijk met de button hieronder direct het assortiment raveeldragers!

Bekijk ons comlete assortiment ankerwerk!

Naast bovenstaand Ankerwerk zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Zo hebben we verder een breed assortiment spouwankers, ankerstrips, spijkerplaat, stoelhoeken, koppelplaten en raamhoeken. Bekijk ons complete assortiment ankerwerk en vindt via het menu de artikelen die je zoekt. Ook geven we in een andere advies pagina uitgebreid advies welk spouwanker je nodig hebt. Heb je nog vragen over het verschillende ankerwerk? Neem dan gerust contact met ons op!