Het is natuurlijk zeer belangrijk om aan de beveiliging van deuren en ramen te denken. Een inbraak kan een grote impact hebben op jou en jouw gezin. Ook beveiliging is er in verschillende varianten. Als je inbrekers echt geen kans wilt geven, ga je voor deurbeslag met kerntrekbeveiliging en SKG keurmerk plus een anti-inbraakstrip.

SKG keurmerk

Het SKG keurmerk is een keurmerk van Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). Deze onafhankelijke instelling bewaakt de kwaliteit van zowel het productieproces als de producten. Ook heeft SKG een zogenaamd sterrensysteem voor de inbraakwerendheid van deur- en raambeslag.  Producten die inbraakwerend zijn, worden door SKG getest en voorzien van het keurmerk. 

1 SKG ster: standaart, 3 minuten inbraakwerend

2 SKG sterren: zwaar, 3 minuten zelfstandig inbraakwerend

3 SKG sterren: zwaar, 5 minuten zelfstandig inbraakwerend

PKVW

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk voor woningen die voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. De eisen die het keurmerk stelt, zorgen ervoor dat een inbreker langer de tijd nodig heeft om een woning binnen te komen. 

Het inbreken in een slecht beveiligde woning duurt vaak maar 30 seconden. Een crimineel bedenkt zich dus wel twee keer voor hij een woning probeert te betreden als dat is voorzien van het Politiekeurmerk. De crimineel herkent deze woning aan de goede sloten (met anti-kerntrek), verlichting en PKVW-raamsticker.

Mijnijzerwaren.nl biedt een uitgebreid assortiment veiligheidsbeslag.

Kerntrekbeveiliging

Kerntrekken is een bijna geruisloze manier van inbreken en wordt veel gebruikt. Met een schroef wordt er in de cilinder geboord, die er daarna met schroef en al wordt uitgetrokken met bijvoorbeeld een klauwhamer of moersleutel. Als de cilinder aan de buitenkant uitsteekt, hoeft een inbreker niet eens te boren. Er wordt een grote moersleutel opgezet en de cilinder wordt hardhandig uitgetrokken.

Om dit tegen te gaan is kerntrekbeveiliging ontwikkeld. Het veiligheidsbeslag is dan voorzien van een hard metalen bescherming waar niet of nauwelijks doorheen te boren is. Laat staan dat een inbreker bij de cilinder kan komen met zijn/haar moersleutel. Een echte aanrader dus. Bij ons in de shop vind je veel deurbeslag en cilinders met kerntrekbeveiliging. 

Secu anti-inbraakstrip

Deuren zijn het meest populair bij de inbreker. Met een simpele schroevendraaier wrikt 'ie de ruimte tussen de deur en het kozijn in een oogwenk open. Een goed slot alleen is dan niet voldoende.
Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: de SecuStrip anti-inbraakstrip. Het systeem bestaat uit 2 stalen strips die je snel en simpel op deur en kozijn monteert. Zodra de deur dicht is, vormen ze een ijzersterke barriére tegen inbraak. Geen inbreker die er meer tussenkomt!

Secustrip op maat

SecuStrip wordt geleverd in standaard types, lengtes en kleuren. Heb je een andere lengte deur (of raam), een andere kleur deur/kozijn, of een situatie waar geen standaard strips voor zijn? Dan biedt het maatwerk programma van SecuStrip uitkomst.