Jouw deur waait open? Dat is natuurlijk erg vervelend, maar helemaal niet lastig om te verhelpen. Dit kun je gemakkelijk doen met bijvoorbeeld een deurdranger, maar er zijn nog vele andere (goedkopere) oplossingen om het te kunnen voorkomen. Welke dat zijn lees je direct hieronder zodat je snel van je klapperende deuren af bent.

Vervelend! De deur waait steeds open

Het gebeurd in ieder huis: De deur waait open. Wanneer de deur steeds open waait kan het schade aanrichten aan muren, kozijnen en in het ergste geval zelfs een raam. De herstelkosten van de schade vallen vaak erg hoog en dus is het belangrijk dit probleem te voorkomen. Naast de schade is het klapperde geluid van de deur ook erg vervelend. Iedereen kent het wel: je staat net onderaan de trap en de slaapkamerdeur klapt de eerste keer dicht.

Buitendeur waait open

Dat de deur open waait kan verschillende redenen hebben. Wanneer de deur echt in het slot is getrokken en het alsnog open waait, dan heeft dat vaak met de sluitplaat te maken. Wanneer je een verstelbare sluitplaat hebt, kun je deze losschroeven met 2 schroefjes en de opening opschuiven in de richting van de dagschoot. De dagschoot van het slot zal dan beter in de sluitplaat vallen. Wanneer je een normale sluitplaat hebt, kun je deze ook losschroeven en verstellen. Wel kan het dan nodig zijn om wat hout van het kozijn weg te beitelen. Op die manier kun je ervoor zorgen dat de dagschoot van het slot beter in de sluitplaat valt. Hierdoor waait de deur niet meer uit het slot.

Deur waait open: gebruik een deurstopper!

Een deurstopper wordt gebruikt wanneer je voor de zekerheid bescherming wilt plaatsen tegen openwaaiende ramen of deuren. Zo zal een deurstopper niet voorkomen dat de deur open waait, maar zal het wel voorkomen dat een openzwaaiende deur schade aanricht aan ramen, gevels en kozijnen. Deurstoppers vind je terug in verschillende modellen en uitstralingen. Zo kun je kiezen uit wand en vloermodellen, welke verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren zoals zwart, RVS en messing!

Deur waait open: gebruik een deurstopper!

Een deurstopper wordt gebruikt wanneer je voor de zekerheid bescherming wilt plaatsen tegen openwaaiende ramen of deuren. Zo zal een deurstopper niet voorkomen dat de deur open waait, maar zal het wel voorkomen dat een openzwaaiende deur schade aanricht aan ramen, gevels en kozijnen. Deurstoppers vind je terug in verschillende modellen en uitstralingen. Zo kun je kiezen uit wand en vloermodellen, welke verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren zoals zwart, RVS en messing!

De deur op een kier openhouden?

Wanneer je de deur op een kier wilt houden zonder dat het open waait, kun je het beste een kierstandhouder toepassen. Zo kun je frisse buitenlucht het huis in laten zonder dat de deur open waait. Een kierstandhouder is een prijs voordelige optie en gemakkelijk te monteren. Er zijn ook kierstandhouders die speciaal ontwikkeld zijn voor het op een kier houden van ramen. Zo voorkom je schade aan kozijnen en gevels door openzwaaiende ramen. We hebben een groot aanbod kierstandhouders, waaronder ook een kierstandhouder met SKG** keurmerk.

Mijn lichte binnendeur waait open

Voorkomen dat jouw binnendeur open waait? Hiervoor kun je een deursluiter toepassen. Deursluiters zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Welke je kiest, is erg afhankelijk van wat voor soort deur je hebt en het gewicht daarvan. Een deursluiter, in combinatie met een deuropvanger, is een prijs voordelig alternatief voor het plaatsen van een deurdranger. Lichte binnendeuren kunnen bij de minste tocht al gaan klapperen wat natuurlijk erg vervelend is. Door een deursluiter te plaatsen voorkom je dat de binnendeur open waait en dus gaat klapperen. Bekijk direct het assortiment deursluiters!

Zwaardere deuren automatisch laten sluiten

Waait jouw zwaardere deur open? Deze zal niet snel zorgen voor een klapperend geluid, maar de kans op schade aan ramen, kozijnen en gevels neemt toe. Dit moet natuurlijk voorkomen worden en met het plaatsen van een deurdranger zorg je ervoor dat jouw zwaardere binnen of buitendeur automatisch weer in het slot valt. We hebben een zeer breed assortiment deurdrangers met elk zijn eigen geschikte montagewijze. We begrijpen dat het lastig is om een geschikte uit te zoeken voor jouw situatie. We helpen je hierbij graag! Neem gemakkelijk contact met ons op via het contactformulier hiernaast en we zullen je binnen een werkdag al helpen met advies op maat! Zorg dat onder onderwerp de klantenservice geselecteerd staat zodat het direct bij de goede afdeling terecht komt.

Voorkomen dat de deur open waait?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het allereerst belangrijk om te kijken waarom jouw deur open waait. Wanneer deze door de tocht uit het slot valt, dan zal de sluitplaat hoogst waarschijnlijk versteld moeten worden. Als je de deur automatisch wilt laten sluiten wanneer iemand deze open laat staan, dan is het belangrijk om te kijken om wat voor soort deur het gaat. Bij lichtere deuren zal een deursluiter vaak al voldoen, terwijl je bij zwaardere deuren een deurdranger nodig zult hebben. Ben je er nog niet uit en ontvang je graag advies op maat? Stuur gemakkelijk via Whatsapp of per mail foto’s van jouw probleem naar de klantenservice en we zullen binnen een werkdag al terugkomen met advies op maat!