Bison Kit 750ml

Bison Kit 750ml

10103
8710439027760

Bison Kit is een aromaatvrije universele vloeibare contactlijm op basis van neopreenrubber. 

Voordelen Bison Kit:

 • Aromaatvrij
 • Vloeibaar
 • Goed smeerbaar
 • Universeel
 • Direct vast
 • Vochtbestendig
 • Vorstbestendig
Toepassingsgebied

Lijmt plastic bekledingsplaat (zoals Formica®), fineer, board, plastic randen, rubber, leer, linoleum, kurk, textiel of polyetherschuim zowel onderling als op hout, spaanplaat, beton en metaal. Zeer geschikt voor o.a. het lijmen van trapranden, vloerbedekking op trappen, dopjes of viltjes onder meubels. Ook voor reparaties aan bijvoorbeeld schoenen, tassen, speelgoed, tapijt, of bij het maken van (hobby) knutselwerken.

15,40
Inclusief BTW
 • Vandaag besteld, maandag verzonden! (14 beschikbaar)
Aantal

 • Bezorging via PostNL
 • Veilig en vertrouwd betalen met o.a. iDeal, Afterpay of Creditcard
 • 123000 tevreden klanten gingen je voor
VOORBEREIDING

Verwerkingsomstandigheden: Uitsluitend verwerken bij temperaturen tussen de 15°C en 25°C bij een relatieve luchtvochtigheid van maximaal 65%. Om blaasvorming door condens te voorkomen dient de de temperatuur van de lijm én het te lijmen materiaal minimaal gelijk te zijn aan de omgevingstemperatuur, bij voorkeur tussen de 18°C en 20°C. Ingesmeerde oppervlakken nooit op de tocht leggen.
Voorbehandeling oppervlakken: De te lijmen delen moeten droog, vet- en stofvrij zijn. Delen moeten goed op elkaar sluiten. Voor een optimaal resultaat eerst ontvetten met Ontvetter/Verdunner voor Bison Kit®.
Gereedschap: Stevige kwast of fijngetande (1 mm) lijmkam voor het instrijken van grote oppervlakken.

VERWERKING

Verdunnen: 
Verbruik: 2-2,5 m² / liter, tweezijdig aangebracht, afhankelijk van de aard van de te lijmen materialen.
Gebruiksaanwijzing: Lijm dun en gelijkmatig opbrengen op beide oppervlakken m.b.v. fijngetande lijmkam (1 mm) of kwast. Beide delen 10 tot 40 minuten laten drogen. Zodra de lijm geen draden meer trekt materialen samenvoegen. Corrigeren is niet meer mogelijk. Voorkom de insluiting van luchtbellen. De materialen stevig aankloppen, -rollen of persen.
Perstijd: Kort, persdruk is belangrijker dan perstijd.
Open tijd: 10-40 minuten. De lijmlaag moet droog aanvoelen en geen draden meer trekken. De opentijd is sterk afhankelijk van de poreusheid van de ondergrond (hoe poreuzer de ondergrond hoe sneller de lijm in de ondergrond trekt, dus een kortere opentijd) en de temperatuur (een hoge temperatuur zorgt voor snellere verdamping van het oplosmiddel en dus een kortere opentijd).
Vlekken/resten: Natte lijmresten direct verwijderen met Ontvetter/Verdunner voor Bison Kit®. Opgedroogde lijmresten zijn alleen mechanisch te verwijderen of met een verfafbijtmiddel (vooraf testen).
Aandachtspunten: Indien de lijmverbinding bij poreurze materialen langdurig in aanraking komt met water, kan de lijm loslaten van de natte ondergrond.

Droogtijden
Eindsterkte: maximale eindsterkte wordt bereikt na ca. 24 uur

Je bent misschien ook geïnteresseerd in