Griffon Tix Contactlijm

 • Bison Tix
 • Bison Tix
 • Bison Tix

Griffon Tix Contactlijm

10098
8710439009087


Griffon Tix is een super sterke, gelvormige, universele contactlijm.

Voordelen Griffon Tix:

 • Makkelijk smeerbaar
 • Druipt niet
 • Trekt geen draden
 • Direct vast
 • Geschikt voor materialen onder spanning
 • Vocht- en vorstbestendig

Toepassingsgebied

Lijmt plastic bekledingsplaat, fineer, board, plastic randen, rubber, leer, linoleum, kurk, textiel of polyetherschuim zowel onderling als op hout, spaanplaat, beton en metaal. Deze lijm druipt niet en is daarom uitermate geschikt voor verticale verlijmingen. Zeer geschikt voor o.a. het lijmen van trapranden, vloerbedekking op trappen, dopjes of viltjes onder meubels. Ook voor reparaties aan bijvoorbeeld schoenen, tassen, speelgoed, tapijt, of bij het maken van (hobby) knutselwerken.

Houtbaar tot:
Minimaal 24 maanden na productie. Aangebroken verpakkingen beperkt houdbaar. Opslaan op een droge, koele, vorstvrije plaats.

8,31
Inclusief BTW
 • Vandaag besteld, maandag verzonden! (27 beschikbaar)
Kies inhoud:
Aantal

 • Bezorging via PostNL
 • Veilig en vertrouwd betalen met o.a. iDeal, Afterpay of Creditcard
 • 123000 tevreden klanten gingen je voor
VOORBEREIDING

Verwerkingsomstandigheden: Uitsluitend verwerken bij temperaturen tussen de 15°C en 25°C bij een relatieve luchtvochtigheid van maximaal 65%. Om blaasvorming door condens te voorkomen dient de temperatuur van de lijm én het te lijmen materiaal minimaal gelijk te zijn aan de omgevingstemperatuur, bij voorkeur tussen de 18°C en 20°C. Ingesmeerde oppervlakken nooit op de tocht leggen.
Voorbehandeling oppervlakken: De te lijmen delen moeten droog, vet- en stofvrij zijn. Delen moeten goed op elkaar sluiten. Voor een optimaal resultaat eerst ontvetten met Ontvetter/Verdunner voor Kit®.
Gereedschap: Bijgeleverde spatel, stevige kwast of fijngetande (1 mm) lijmkam voor het instrijken van grote oppervlakken.

VERWERKING

Verbruik: 2-2,5 m² / liter, tweezijdig aangebracht, afhankelijk van de aard van de te lijmen materialen.
Gebruiksaanwijzing: Lijm dun en gelijkmatig opbrengen op beide oppervlakken m.b.v. spatel of fijngetande lijmkam (1 mm). Beide delen 10 tot 25 minuten laten drogen. Zodra de lijm geen draden meer trekt materialen samenvoegen. Corrigeren is niet meer mogelijk. Voorkom de insluiting van luchtbellen. De materialen stevig aankloppen, -rollen of persen.
Open tijd: 10-25 minuten. De lijmlaag moet droog aanvoelen en geen draden meer trekken. De opentijd is sterk afhankelijk van de poreusheid van de ondergrond (hoe poreuzer de ondergrond hoe sneller de lijm in de ondergrond trekt, dus een kortere opentijd) en de temperatuur (een hoge temperatuur zorgt voor snellere verdamping van het oplosmiddel en dus een kortere opentijd).
Vlekken/resten: Natte lijmresten direct verwijderen met Ontvetter/Verdunner voor Kit®. Opgedroogde lijmresten zijn alleen mechanisch te verwijderen of met een verfafbijtmiddel (vooraf testen).
Aandachtspunten: Indien de lijmverbinding bij poreurze materialen langdurig in aanraking komt met water, kan de lijm loslaten van de natte ondergrond.

Technische eigenschappen
Vochtbestendigheid: Goed
Temperatuurbestendigheid: van -15°C tot +70°C.
Chemicaliënbestendigheid: Bestand tegen olie, basen en zuren
Elasticiteit: Zeer goed

Technische specificaties
Basisgrondstof: Neopreenrubber
Kleur: Geel
Viscositeit: Pasteus
Vastestofgehalte: ca. 20 %
Dichtheid: ca. 0.9 g/cm³ Flash point: K1 (<21°C)

1970-01-02

Specifieke referenties

ean13
8710439052502

Je bent misschien ook geïnteresseerd in