Hoe stuur ik iets retour?

Het kan zijn dat (een deel van) jouw bestelling niet is wat je er van verwachtte. Je hebt een verkeerde maat besteld, je hebt het toch niet nodig of een product is beschadigd aangekomen. Mijnijzerwaren.nl biedt daarom gratis retourneren. Je kunt eenvoudig en gratis een retour aanmaken. Maak een retour aan in ons retourportaal, print het label en biedt het pakket aan!

Hoe te retourneren

  1. Je hebt een pakket ontvangen via PostNL of per briefpost. Hierop staat een trackingnummer en bestelreferentie die je gebruikt voor de retourzending.
  2. Ga naar onze retourservice en start het retourproces. 
  3. Vul postcode en trackingnummer of bestelreferentie in. Het trackingnummer vind je op het pakket of in de verzendbevestiging bij Track & Trace. Het bestelreferentie vind je ook op het label of in de mailcommunicatie. 
  4. Vervolgens vul je het artikel en aantal in wat je wilt retourneren, gevolgd door reden van retour (optioneel).
  5. Bij Details retouren vul je vervolgens e-mail en telefoonnummer in en een eventuele opmerking. 
  6. Bij retouradres worden de nabijgelegen PostNL afleverpunten in jouw postcode zichtbaar. Hier kun je het pakket afgeven.
  7. Bevestig jouw retour en print het retourlabel. 
  8. Plak het label niet op de productverpakking of rechtstreeks op het product, maar doe nog iets om het product ter bescherming. Gebruik de doos of zorg voor nieuw omhulsel om de product is zo goed mogelijke staat te retourneren. 
  9. Je kunt het pakket nu versturen via een PostNL-punt! 

GA NAAR DE RETOURSERVICE