Een kitrand verwijderen is geen lastige klus en prima zelf uit te voeren voor doe-het-zelvers! Wanneer je kitranden gaat vervangen is het natuurlijk erg belangrijk de oude kitrand te verwijderen. In 4 stappen kun je dit eenvoudig doen en zorg je ervoor dat de kitrand netjes verwijderd is. Per stap gaan we hieronder dieper in welke gereedschappen je nodig hebt voor het kitrand verwijderen.

Stap 1: Oude kitrand verwijderen

Een kitrand verwijderen begint met het lossnijden van de kitrand aan beide zijde. Het juiste gereedschap dat je voor het lossnijden kunt gebruiken is een breekmes. Een breekmes heeft als voordeel dat het vaak dun en flexibel is. Dit maakt dat je dicht tegen de vloer, wand of plafond kunt snijden en zo het grootste gedeelte van de kitrand wegsnijdt. Let bij het lossnijden van de kitrand er goed op dat je de materialen niet beschadigd.

Gebruik een breekmes

Stap 2: Kit verwijderen uit de voeg

Nadat je de oude kitrand hebt los gesneden kun je deze uit de voeg verwijderen. Wanneer je dit met je handen doet, is het een flink klusje om alles eruit te peuteren. Efficiënter is het om een voegenkrabber of een kitvoegsnijder erbij te pakken. Deze gereedschappen haal je gemakkelijk door de voeg waardoor je de oude kitrand in mum van tijd uit de voeg hebt verwijderd. De juiste gereedschappen maken een kitrand verwijderen minder tijdrovend.

Kitvoegsnijder kopen?

Stap 3: De laatste restjes kit verwijderen

Je zult zien dat na het uitvoeren van de eerste 2 stappen er altijd nog wat kitrestjes aanwezig zullen zijn. Voor een strak resultaat bij het kitranden vervangen is het belangrijk dat echt alle kit verwijderd is. Voor het verwijderen van de laatste restjes kit, welke vaak lastig bereikbaar zijn, is er een handig hulpmiddel verkrijgbaar. Een glasschraper is naast het verwijderen van verf op glas, uitermate geschikt voor het kit verwijderen van tegels.

De ondergrond ontvetten

Bij het kitranden vervangen is het ook belangrijk dat de ondergrond goed is ontvet. Ontvetten is de laatste stap van het kitrand verwijderen. Gebruik hiervoor een goede allesreiniger of ontvetter. Je kunt hiervoor een simpele vaatdoek gebruiken. Wanneer je de ondergrond goed hebt ontvet ben je klaar om de nieuwe kitrand aan te brengen. Heb je na bovenstaande informatie nog vragen over jouw klus? Geen probleem, neem gerust contact op met de klantenservice voor gericht advies!