Deurnaalden zijn er in verschillende maten en uitvoeringen. Natuurlijk wil je de juiste deurnaald voor jouw situatie aanschaffen. Daarom geven we uitgebreid advies over de verschillende deurnaalden en wanneer het beste gekozen kan worden voor een bepaald type deurnaald. MijnIJzerwaren heeft een breed assortiment Alprokon deurnaalden, welke onderstaand uitgebreid worden besproken.

Wat is een deurnaald?

Voordat we de verschillende deurnaalden zullen bespreken leggen we eerst even kort uit wat een deurnaald precies is. Een deurnaald is een sluiting tussen 2 dubbele deuren, om op die manier de gleuf hiertussen te dichten. Ongewenste tocht wordt hiermee voorkomen. Naast dat deurnaalden zullen voorkomen dat tocht het huis betreedt hebben ze ook andere specifieke eigenschappen. Welke eigenschappen dit zijn, lees je hieronder waarbij elke specifieke deurnaald besproken wordt.

Deurnaalden voor binnendeuren

Wil je een deurnaald gaan plaatsen op een dubbele binnendeur? Dan kun je kiezen uit een pendeldeurnaald of een normale deurnaald. Deze vind je in ons assortiment onder deurnaalden voor binnendeuren. Beide deurnaalden hebben geen overbodig slot tegen inbraakwerendheid en dus ideaal voor het plaatsen op binnendeuren. Naast normale deurnaalden voor binnendeuren hebben we deze ook in brandwerende versies. Bekijk hier het assortiment brandwerende deurnaalden.

Pendeldeurnaald kopen

Een pendeldeurnaald bestaat per zijde van de deur uit 2 aluminium strippen en 1 rubber (niet standaard bijgeleverd). Deze deurnaalden zijn gemakkelijk te monteren. De breedte van het rubber dat je erbij besteld is afhankelijk van de deurdikte. Bij een deurdikte van 40mm bestel je het rubber met een breedte van 58mm. Wanneer je deuren 54mm dik zijn, is het rubber met een breedte van 75mm geschikt. Deze rubbers worden er niet standaard bijgeleverd en staan bij de pendeldeurnaalden onderaan de pagina bij relevante producten. Pendel deurnaalden zijn geschikt voor dubbele binnendeuren welke niet vergrendeld hoeven te worden.

Normale deurnaald voor binnen?

Wil je een deurnaald voor binnendeuren en daarbij 1 passieve en 1 actieve deur creëren? Let er dan goed op welke lengte je koopt. Deze is tijdens het monteren natuurlijk wel simpel in te korten wanneer dat nodig is. Dit kun je doen met bijvoorbeeld een ijzerzaagje. Voor de passieve deur worden schuiven meegeleverd welke in de deurnaald zijn vast te zetten. Met deze schuiven kun je vervolgens de deur vast zetten in de dorpels. Verder is het ook belangrijk te kijken of je al een slot voor de betreffende deur hebt. De deurnaalden zijn voorzien van verschillende type slot uitsparingen. Voor deze deurnaalden zijn er ook opbouw sluitplaten beschikbaar welke op de passieve kant van de deurnaald geschroefd wordt. Deze vind je ook bij de binnendeur deurnaalden.

Een inbraakwerende deurnaald monteren

Wanneer je een deurnaald gaat monteren op dubbele buitendeuren, dan kun je het beste kiezen voor een inbraakwerende deurnaald. Deze inbraakwerende deurnaalden zijn vooraf voorzien van een meerpuntssluiting. De inbraakwerende deurnaalden binnen ons assortiment hebben allen het SKG*** keurmerk. Let bij het kopen van een inbraakwerende deurnaald goed op de draairichting van de deur. Verder is het ook belangrijk te kiezen voor de juiste lengte, passend bij de lengte van de deur. Ook de ruimte tussen de twee deuren is belangrijk. Zo hebben we er een die geschikt is voor een tussenruimte van 27 mm en eentje voor 9 mm. Bij de deurnaalden wordt een uitgebreide montagehandleiding geleverd welke stap voor stap de montage beschrijft. Mocht je nog vragen hebben over de keuze of montage van een deurnaald? Geen probleem, neem gerust contact op met de klantenservice voor gericht advies.