Welk slimme alarmsysteem past bij mij?

Benieuwd of je kinderen al thuis zijn? Is het licht wel uit? Zijn er inbrekers in je huis aanwezig? Met een slim alarmsysteem ben je altijd op de hoogte van de thuissituatie, en beheer je de beveiliging van je huis met je smartphone. Je hebt 24/7 de controle door middel van een app.

Hoe werkt het?

Je kunt onderscheid maken tussen twee verschillende soorten alarmsystemen: standaard en slimme alarmsystemen.

Standaard alarmsysteem

Een standaard alarmsysteem bevat sensoren die beweging detecteren. Wanneer er iets wordt gedetecteerd, wordt er een signaal gestuurd naar een centrale hub. Deze hub laat een alarm afgaan in je huis. Yale SR-1100i is een voorbeeld van zo’n systeem. Dit systeem is wel uit te breiden met diverse accessoires, maar is niet te beheren met je smartphone.

Slim alarmsysteem

Een slim alarmsysteem werkt in principe hetzelfde als een standaard alarmsysteem. Maar het grote verschil is dat deze systemen in verbinding staan met je smartphone. Zodra er thuis iets aan de hand is, krijg je hier dus een melding van. Ze zijn ook uit te breiden met foto- of videocamera’s, zodat je live beelden kunt bekijken waar en wanneer je maar wilt. Yale Smart Living heeft de volgende slimme alarmsystemen:

  • Yale SR-2100i
    Deze kit werkt alleen met bewegingssensoren, en niet met camera’s.
  • Yale SR-3200i
    Bewegingssensoren met foto- of videocamera maken beelden van de situatie. De kit bevat standaard 1 sensor met fotocamera.
  • Yale SR-3800i
    Deze GSM-kit werkt ook zonder internetverbinding, met een simkaart.

Yale Smart Living alarmsystemen

Hoe installeer ik het?

Alle producten in het assortiment van Yale Smart Living zijn draadloos, dus het is niet nodig om kabels te trekken. Dit maakt het heel gemakkelijk om het alarmsysteem zelf te installeren. De producten zijn vooraf al met elkaar gekoppeld. Dit maakt de installatie erg eenvoudig. De Smart Hub verbind je met een kabel met internet. Vervolgens download je de app, en je kunt meteen aan de slag.

Accessoires

In iedere kit zitten enkele accessoires bijgesloten. De kits zijn uit te breiden tot 20 (1100i) of 40 accessoires (slimme alarmsystemen).

Wat plaats ik waar?

Begin met het bedenken waar je de Smart Hub plaatst. Deze moet met een kabel verbonden worden met Wifi, dus het is handig om dit in de buurt van je internetaansluiting te plaatsen. Monteer de Hub op de muur met de meegeleverde schroeven en pluggen. Plaats hem zo veel mogelijk op ooghoogte, of in ieder geval op een hoogte van 1.50m. Controleer of je de ingebouwde sirene vanaf hier in het hele huis goed kunt horen.

Bewegingssensor

In elke ruimte met meer dan één toegangsweg, plaats je een bewegingssensor. Verder kun je in alle ruimtes die gevoelig zijn voor inbraak een sensor plaatsen. Plaats hem in de hoek van de kamer op ongeveer 2 meter hoogte. Zorg ervoor dat er niets het zicht belemmert. Vermijd ook plekken waar direct zonlicht op valt en dichtbij warmtebronnen. Er zijn ook sensoren die geschikt zijn om te gebruiken met huisdieren. Hiermee kunnen je huisdieren gewoon rondlopen, zonder dat dit een melding veroorzaakt. Deze PETPIR-sensoren gaan alleen af als er iets gedetecteerd wordt boven 27 kg.

Raam-/deurcontact

Een raam-/deurcontact houdt in de gaten of een raam of deur gesloten is. Zo weet je voordat je de deur uit gaat of alles goed afgesloten is. Als hier vervolgens wat in veranderd, dan gaat het alarm af. En krijg je hier een melding van in de app.

Camera’s

Bewegingssensoren zijn ook te verkrijgen met een foto- of videocamera. Wanneer er beweging wordt gedetecteerd, worden er gelijk foto’s of video’s gemaakt van de situatie. De beelden bekijk je op je smartphone. Zo zie je altijd en overal wat er aan de hand is in je huis. Verder kan de kit ook worden uitgebreid met een WiFi camera waarvan op ieder moment live beeld kan worden opgevraagd via de app.

Rookmelder

Je kunt je slimme alarmsysteem ook uitbreiden met rookmelders. Op deze manier ben je niet alleen beveiligd tegen inbraak, maar ben je ook bij brand meteen op de hoogte.

Bedieningspaneel

Met het bedieningspaneel schakel je met een persoonlijke pincode het alarmsysteem aan- of uit. Handig is dat je voor iedere gebruiker een eigen pincode kunt instellen. Hierdoor kun je je eigen code persoonlijk houden, en hoef je deze nooit aan iemand af te geven. Op het paneel bevindt zich ook een paniekknop. Hiermee kun je in geval van nood met slechts één toets het alarm activeren.

Stekkerschakelaar

Met een slimme stekkerschakelaar beheer je je elektrische apparaten via de app. Zo kun je bijvoorbeeld op afstand een lamp aanzetten als je een avondje niet thuis bent, en laat je nooit een onbewoonde indruk achter.

Klimaatsensor

Met een klimaatsensor meet je het klimaat in je huis. De metingen worden doorgestuurd naar je smartphone. Zo weet je altijd of jouw huis nog het ideale klimaat heeft en kun je dit naar wens aanpassen.

Buitencamera’s

Beveiligingscamera’s voor buiten worden ook wel CCTV-camera’s genoemd. Wil je een simpele oplossing waarbij je via je smartphone live beelden bekijkt? Kies dan voor een standalone WiFi-camera voor buiten. Monteer de camera op een strategische plek en je kunt via de app live beelden bekijken. Als je meer opslagcapaciteit en mogelijkheden wilt, dan zijn er ook complete kits beschikbaar met bekabelde of draadloze camera's inclusief harde schijf met grote opslagcapaciteit.

Opties

Gedeeltelijk inschakelen
De slimme alarmsystemen van Yale Smart Living hebben de mogelijkheid om ze gedeeltelijk in te schakelen. Zo kun je je alarm inschakelen op de benedenverdieping, terwijl je zelf boven veilig rondloopt.

Geo notificaties
Het is mogelijk om in de app je thuislocatie toe te voegen aan je alarmsysteem. Zo kun je je alarm alvast uitschakelen als je bijna thuis bent. En je wordt eraan herinnerd om het systeem in te schakelen als je het huis verlaat. Zo vergeet je het dus nooit meer.

→ MEER ADVIES EN TIPS